Micke73s blogg

Fredag 19 Oktober 2007

Karibienkryssning

25 oktober bär det av på vår resa västerut. Eftersom Simon såklart ska följa med vill vi gärna ha en lite mer tillrättalagd resa än till exempel backpackingresan i Vietnam för några år sedan. Valet föll på en Karibienkryssning under november månad när priserna är som allra lägst. Efter noggrant överläggande och priskollande bokade vi till slut en 14 dagars kryssning från New York till Miami. Stora fördelar med den resan är för det första att man slipper en bökig inrikesresa i USA och även att man smidigt kan lägga några dagar i såväl New York som Miami i anslutning till kryssningen. Med dagens låga dollarkurs gäller det att passa på.

I New York kommer vi att vara 25 oktober. Det enda som är helbokat är en NHL match, New York Rangers med Henrik Lundqvist mot Toronto Maple Leafs med Mats Sundin i spetsen. Kan nog bli riktigt spännande. I övrigt ska vi försöka klämma in en musikal och lite allmän sight-seeing i denna vibrerande stad. Något som aldrig är problem i New York är att få tiden att gå.

Efter tre dagars intensivt flackande genom staden är det dags att hoppa ombord på fartyget som ska ta oss ner till sydligare breddgrader. Efter att ha glidit förbi frihetgudinnan och spenderat två dagar till havs längs amerikanska östkusten är det dags för lite öhoppning på det karibiska sättet. På den här kryssningen är stoppen St Thomas, St Kitts, Barbados, Aruba, Curacao, Jamaica, Cayman Islands och Cozumel. Har inte bestämt riktigt vad vi ska göra på de olika öarna men något dykstopp lär det, kanske någon cykeltur också en del strosande bland rombutiker och annat som ligger strategiskt belägna i närheten av hamnarna.

Efter kryssningen blir det två dagar i Miami. Inget direkt planerat där förutom allmänt strosande längs Ocean Drive och Miami Beach. En halvdag på seaquarium lockar också. En skön avslutning på en förhoppningsvis solig och bra resa.
Dela med andra:    

Kommentarer
Micke73 säger:
Funkade bra. Orkansäsongen är runt september om jag kommer ihåg det rätt. ABC öarna ligger dessutom söder om orkanbältet så dit kan man gladeligen åka året runt :-)

Ja, det var rackarns att det inte blev ett blogginlägg efteråt. Får bättra mig till nästa gång...
Postat 2011-05-10 22:58  Anmäl
Nisse2ears säger:
Hur funkade det att kryssa den tiden på året? Är orkansäsongen precis över då?

Synd att du inte följde upp med lite bloggeri efter resan !
Postat 2011-05-10 14:12  Anmäl
Tj säger:
Fasen va gött det låter....ser framemot lite blogg o bilder när ni kommit hem.
Ha en riktigt bra resa!!
//Tobbe
Postat 2007-10-22 12:36  Anmäl
Sanook säger:
Härligt - det är som du nämner rätt tid med tanke på $'n.
Funderar själv på att köpa en digital systemkamera, och i princip för samma pengar som att köpa den här hade man kunnat åka till New York och köpa den, samtidigt som man hade fått resan 'gratis'..
En hel del läckra dykdestinationer har ni också att se fram emot :)
Trevlig resa!
Postat 2007-10-21 22:06  Anmäl
Brigitta säger:
Låter underbart! Västindienkryssningarna är toppen. Massor av god mat och underbart väder.
Ha det bra!
Brigitta
Postat 2007-10-20 18:34  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Öluffning i södra Kroatien
9 år sedan
Stefan Storsnark
9 år sedan
Klockan med förbannelsen
11 år sedan
Att handla på kopiemarknader!
12 år sedan
Air Asia
12 år sedan