Stöd Ukraina

Desires blogg

Måndag 1 Februari 2010 - Tropea

Kalabriens pärla Tropea

Åk till denna mysiga medeltidsstad Tropea. Det är så fint där! Vi var där i 10 dgr, bodde i en privat lägenhet mitt i den söta lilla staden Tropea. Underbar - och lagom stor stad - att vandra i på kvällarna och leta efter någon trevlig restaurang - och det fanns det gott om där, åt bara jättegod mat på väldigt mysiga restauranger inne bland gränderna! Ledsnar man på pasta etc så hade de förstås också gudomligt goda pizzor här. Åkte runt en del och var bl a i Pizzo som också är en jättecharmig stad..
Tyckte att det var väldigt fina bad här vid denna kust, kristallklart vatten och inte så otroligt mycket folk som det kan vara på andra ställen i Italien i juli. Det fanns jättefina stränder både inne vid Tropea och precis utanför staden. Läste precis att Solresor nu börjat med charterresor hit (tror Fritidsresor hade charter hit tidigare), vilket är jättebra tycker jag som verkligen gillade Kalabrien!
Lite mer info: http://www.desires.se/#post12
Dela med andra:    

Kommentarer
Resgalen53 säger:
Har precis kommit hem från 1 veckas vistelse i Kalabrien. Bodde på Rocca della Sena i Tropea, ett alldeles underbart litet Hotel alldeles vid havet. Bland det bästa vi bott på! Har rest mycket i Italien och Kalabrien var ett skönt resmål om man inte vill träffa så mycket turister, detta är italienarnas resmål.
Flög med Ryan till Lamezia, där vi hyrde bil.
Besökte Pizzo som var en mysig stad, även Capo Vaticano , Bagnara calabria & Scilla alldeles vid sundet mot Sicilien.
Man får vara modig för att köra i Italien, dom tycks inte ha några trafikregler alls!
Vi skulle ha velat stanna några dagar till i Tropea, vilken underbar stad! På vår terass såg vi solen gå ner över Stromboli, det var så vackert!
Hela resan var perfekt!
Postat 2011-04-27 20:35  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet