Stöd Ukraina

Flys blogg

Måndag 14 November 2016 - Chanthaburi

Jordbruk, fruktmarknad, Loi Krathong

Denna dag blev det väckning kl. 06,00 och avfärd 07,30. Idag blev det mycket buss, då vi färdades 30 mil, från Ayutthaya till Chantaburi. Åt lunch på ett mycket vackert ställe med magnifik natur och små vattenfall mm.
På vägen besökte vi också en lantbrukare och tittade på pepparodling, bananplanter och chiliodling. Lantbruket är inte så utvecklat i Thailand, så det kändes som att färdas ett halvt decennium tillbaka i tiden, men det var intressant att uppleva. På vägen stannade vi också till vid en fruktmarknad längs vägen.
Väl framme i Chantaburi checkade vi in på ytterligare ett nytt hotell – inte lika fint som de andra, men ändå OK. Innan kvällens middag hann jag besöka ett stort köpcenter i området, men inget blev köpt. De hade också en stor smyckesmarknad i närheten av hotellet, men besökte aldrig denna.
Denna dag hade vi också en resenär som fyllde 50, så det blev lite festligare middag med tårta, och reseledaren bjöd på inhemsk whisky.
Detta var en måndag, men helgdag i Thailand då de firade loi krathong, där de bl a smyckar bananblad med blommor och ljus och sänder ut i floden för att bli av med sina problem. Mycket kul att vara med om denna upplevelse, som jag inte tror många svenskar känner till, och verkligen vackra kreationer de hade gjort.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemfärd
39 veckor sedan
Långa promenader
39 veckor sedan
Kvällen var bäst
39 veckor sedan
Avfärd
39 veckor sedan
Sista dagen
47 veckor sedan