Stöd Ukraina

Flys blogg

Söndag 13 November 2016 - Phra Nakhon Si Ayutthaya

Bron över floden Kwai, Ayutthaya

Denna dag blev det väckning 06,30 och avfärd 08,00 med buss. Vi besökte först en krigskyrkogård för de som dött under dödens järnväg. Sägs att det finns 2 skandinaver begravda här. Besökte också ett museum i anslutning till detta.
Därefter var det färd till den bro över floden Kwai som finns idag. Det är en järnvägsbro i metall. Det byggdes 3 broar under kriget, men de andra 2 är ju som bekant raserade. Dessa var i trä. Riktig turistattraktion, med många människor på plats.
Därefter var det bussavfärd till den gamla kungastaden Ayutthaya som var Thailands (Siams) huvudstad mellan 1350-1767. Detta var en kunga- och handelsstad som har kvar ruiner mm från denna era och vi besöker en del av dessa.
Vi bodde över denna natt på ett bra hotell i Ayutthaya och det var gemensam middag på kvällen – Middag och lunch ingick varje dag under rundresan – efter detta tog jag en promenad på kvällen. Otrolig billig Thaimassage kunde man få, 200 bath (ca 55 kr) för en hel timme :-) men tyvärr hanns detta inte med, då man fick lägga sig tidigt eftersom nya äventyr väntade nästa dag…
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemfärd
39 veckor sedan
Långa promenader
39 veckor sedan
Kvällen var bäst
39 veckor sedan
Avfärd
39 veckor sedan
Sista dagen
47 veckor sedan