Flys blogg

Söndag 7 Januari 2018
Kl ringde 6 och efter en snabb frukost i buffén och några morgonbilder på Miami när vi gled in i hamnen. 07.40 var det träff för oss som skulle på rundtur i Miami. Utanför båten väntade väskorna och sen skulle man igenom passkontrollen, vilket ju tog tid denna gång också.
Därefter var det ca 2 timmars sightseeing med buss runt Miami innan de släppte av oss på flygplatsen. Sightseeingen var inte så imponerande, men det var ett bekvämt och kostnadseffektivt sätt att ta sig till flygplatsen. Vi var där redan kl 11 och mitt direktflyg till Stockholm skulle gå kl 4, men det var försenat så vi kom inte iväg förrän 18.45, så det var en dryg väntan på en tråkig flygplats, ock hann jag sola en sista gång innan hemfärd till ett kyligt Skandinavien.

Dag 11 180108

Landade 09.50 svensk tid och då fick man på med tjock tröja, halsduk och mössa, och allt är som vanligt igen, bara en erfarenhet rikare :-)
Lördag 6 Januari 2018
Up and rise kl 08.30 och frukost i buffén för kl 10 var det teknisk presentation av bl a kaptenen, som är svensk och den tekniska ingenjören som är dansk.
Efter det blev det en del packande.
13 var det dags för lunch, blev en 3-rätters idag. Efter det skulle jag på en aktivitet ute, men den var inställd pga dåligt väder. Var bra på morgonen, men det blev molnigt och lite regn på em och blåsigt, så jag fick ta en annan aktivitet som visade sig vara en barnaktivitet, så jag lämnade den efter en kort stund. Var ju en hel del aktiviteter hela tiden på båten och en del gameshower. Stannade till på en av dem och det var verkligen som i amerikansk tv, att alla stod och skrek och levde sig in i den. På båten fanns ju allt från casino, klätterväggar, bangolf, basketplaner, bowling, till vatentutchkanor, bubbelpooler arcadehallar mm + konstutställningar, shopping olika restauranger barer och allt möjligt,
Fika med finkaffe sen ombyte. 7 var det dags för stand up som följdes av middag. 21.30 var det avslutningsshow som blev lite av en hyllning till personalen och därefter gled jag runt en stund, men gick ner vid 11.30 för att packa det sista, ställa ut väskan, och lägga mig, för jag skulle upp tidigt nästa dag
Fredag 5 Januari 2018
Sovmorgon till 09.30 eftersom min utflykt inte var förrän 12.30. Bufféfrukost. Gick iland lite tidigare och gick en runda, men det var mest shopping som erbjöds i närheten. Vi var idag på Cozumel som också tillhör Mexico Idag var det tur med ubåt som gällde. Åkte först taxi från där båten låg sen åkte vi båt ca 20 min innan vi kom till u-båten. Det var ganska blåsigt denna dag, så det var lite äventyrligt att gå från båten till U-båten, men det gick bra. Det var kul att ha åkt med en sådan, men det var mest småfisk vi såg. Vi dök ner till 100 feet, ca 30 meter. På tillbakavägen bjöd de på tequila… Det hade aldrig gått i Sverige… När vi kom i land fick vi ett certifikat att vi hade åkt u-båt.
Väl tillbaka och när vi skulle borda båten så stod personalen och dansade för oss och delade ut glass mm. Verkligen uppskattat!
Därefter blev det lite mat i buffén och en finkaffe på det. Därefter en drink i solnedgången sen ombyte och milion dollar Quartet (broadwaymusikal). Skulle egentligen gått 22.15, men ändrade till 19.30, då jag ville gå på kvällens glow-party. Så efter showen blev det middag i ala carte. Efter det ombyte till helvitt och glowpartyt. Var där inte så länge, tog också en drink i bliss-nattklubben innan sänggång vid 01.00.
Torsdag 4 Januari 2018
Idag hade vi ankrat på vid Costa Maya som tillhör Mexico. Upp vid nio och åt en ohälsosam frukost igen... Gick av båten 10.30 för avfärd till en bokad beach. Tyvärr var det inte samma standard som gårdagens, och den igår var gratis, dock var det öppen bar, så man fick börja dricka tidigt istället :-) Vädret var soligt idag, men tyvärr låg jag mest i skuggan eftersom jag var lite bränd från gårdagen.
Tillbaka på båten vid 15.30 och då blev det lite lunchbuffé, sen tog jag en finkaffe. De har gratis kaffe på buffén och i restaurangen, men det är ju typiskt amerikanskt, så det går ju inte att dricka, men sen säljer de finkaffe som är OK – men det är rätt lustigt, all alkohol, läsk mm är gratis, men en god kopp kaffe kostar…
Vid 5 blev det en mohjito i solnedgången sen ombyte.
Ville se stand up idag också, var egentligen fullbokat, men de tryckte in mig. Efter det blev det först 70 och sen 80-tals party på h2o, nattklubben högst upp, ute och under stjärnorna. Bra tryck och väckte en del nostalgi. Bästa partykvällen! men jag la mig redan vid 0.30, tillsammans med ännu en skulpturdjur på sängen!
Onsdag 3 Januari 2018
Frukost Ala carte kl 9. Märks att rederiet är från USA och att maten är inspirerad därifrån, för det fanns inte så mycket nyttigt på frukostmenyn – chockladpannkakor med sirap är ju inte det man längtar efter på morgonen…
Dagens stopp var Belize, men det visade sig vara en turistö så det var en stor beach och faciliteter runt denna, så idag blev det ingen utflykt, utan spenderade några timmar där. Trots att det var molnigt så blev jag ganska solbränd, jag som bokat en beachutflykt imorgon... Detta var också den bästa av de tre stränder jag besökte under kryssningen.
Väl på båten igen så blev det lite vila, fika och sen bokade jag en utflykt för fredagen + lite shopping.
Efter ombyte blev det en drink sen middag - orkade inte mer än 2 rätter idag.
Kvällsaktiviteterna började med pianoduell – ett uppträdande med 2 pianister som duellerar med kända låtar, och publiken får önska låtar. Sen blev det stand up (bra), latinoparty och
Sängen fick besök 12, och även ikväll fanns det ett handuksdjur.
Tisdag 2 Januari 2018
Frukost vid 8 och sen såg man när båten närmade sig land. Första stoppet på kryssningen var Roatan, en liten Ö som tillhör Honduras. Hade hemifrån bokat en rundtur + beachhäng via rederiet.
På Honduras har de bara 2 årstider, sommar och vinter, och nu är det vinter. 75 000 invånare på ön. Inga gatlyktor, så det blir mycket mörkt på kvällarna, men det är säkert. Inga hastighetsgränser finns på ön, men vägarna är i dåligt skick, så det går inte att köra så fort ändå... Besökte en djurfarm med ödlor, papegojor mm. Därefter bar det iväg till en mysig strand där det blev en drink, men vädret var varierande, ömsom sol, moln och tyvärr lite regn. Var tillbaka på båten vid 3, och då blev det lunch i buffén. 2 timmar senare efter vila, blev det fika på samma ställe. Jag hade köpt all inclusive, så all mat och dryck ingick :-)
Efter ombyte blev det först lip sync, show där man mimar till låtar. Sett detta första gången i London, och jag tycker det är ganska kul, men jag ställde själv inte upp. Därefter 3 rätters på den tredje av de ingående restaurangerna. Måste säga att det är bra mat, och servicen är mycket bra och snabb.
Efter det blev det lite karaoke innan kvällen avslutades med en tribute till Abba på en timme (måste lyssna mer på dem igen…). När jag kom till rummet så fanns där en gullig elefant. Tycker det är service, att göra den ansträngningen och i övrigt var också servicen i hytten mycket bra, och de städade den 2 ggr/dag. Med tanke på att båten tog 5 000 passagerare + 1 600 besättningsmän så är det ju en flyttande liten stad, så allt måste vara organiserat till 100 % om det ska fungera.
I säng vid 23.30.
Måndag 1 Januari 2018
Detta var en dag då vi var till sjöss hela dagen, så jag passade på att sova länge, men vi gick in i en ny tidszon så vi fick en timme tillbaka, så hon var 10...
Kände tyvärr av gårdagens party hela dagen, så var inte så alert. Frukost i garden café, sola 30 min, sen var jag på ett seminarium om hur "hotelldelen" på båten fungerar. Efter det lite vila sen seminarium om de olika båtar och kryssningar ncl har.
Sen lunchbuffé, ombyte och därefter broadwayshowen burn the floor. Efter det middag, 2 rätters, sen en runda på båten innan läggdags, nya äventyr imorgon, och första stoppet.
Söndag 31 December 2017 - Miami
Gick upp vid nio. Solade på taket 30 min sen frukost. Kändes lite lyxigt, och konstigt, att ligga och sola i 26 graders värme på nyårsaftons morgon…
Tillbaka till rummet och packade det sista och därefter checkade jag ut, Taxin, som jag bokade dagen innan kom och körde mig till hamnen, där kryssningsfartygen låg på rad.
Var ute i gid tid och allt flöt på bra. När man checkade in så fick man ett typ kreditkort som var både nyckel, betalningsmedel och ID-handling ombord, så det var smart och bekvämt. Väl på båten, vilket man skulle vara 2 tim före avgång så var min hytt inte riktigt klar så jag hängde med på en kort guidad rundtur på båten – Norwegian Getaway. Därefter kollade jag in hytten. Det var en insider på 5 våningen, var faktiskt rymlig och bra och stor duschkabin. Kul med språk, på svenska heter det ju hytt och på engelska cabin, men i USA heter det stateroom… Därefter var det en obligatorisk säkerhetsövning, där man skulle gå till det samlingsställe som man tillhörde utifrån var man bodde. Det är otroligt vad folk har svårt att lyda uppmaningar. Denna övning kunde ha gått på 10 min, men tog över 30, då folk inte kunde komma i tid. Sen tog jag en fika i buffén, var mycket gott att välja på.
Kl 6 var det träff för soloresenärer, och då jag reste ensam så hakade jag på det evenemanget, vilket ju är ett + för bolaget att satsa på den målgruppen med. Då började jag också nyårsfirandet med en god drink. På träffen blev det lite diskussioner om bl a mattider, om man ville gå och äta i grupp, och vi var ca 15 personer, en hel del med många kryssningar bakom sig, men också en del blåbär som jag :-) De flesta kom från USA, Canada, England och Sverige. Efter det tog jag ytterligare en drink i en bar och sen dusch och ombyte till nyårsfirandet.
Därefter blev det spritprovning, var inte så häftigt som det låter, utan mer ett säljknep... Därefter ytterligare en drink, sen 3 rätters middag med vin. De hade 5 nyårspartyn på båten och jag var på 2 av dem. En Karibieninspererad och ett "vanligt" och båda dessa var högst upp i båten – 15/16 våningen och ute under bar himmel. Tyvärr hade de inget fyrverkeri, vilket jag sett fram emot. Var i säng redan vid 01.30.
Lördag 30 December 2017 - Miami Beach
Tog en taxi till South beach vid 10. Kostade $ 26. Uber, som är stort i USA, hade kostat ca 13. Kollade upp detta, men då de bara var kontantfria, och jag hade växlat ganska mycket och var lite tveksam till säkerheten, så körde jag gammaldax taxi. När jag kom fram tog jag frukostbuffé på närmaste hotell. Därefter gick jag en runda på ocean drive, piren, beachen och hamnade av ren tur på lincoln blv. Lång gågata med mycket restauranger och butiker. Åt lunch där, sen gick jag tillbaka och hittade mer spännande. Tyvärr var det lite molnigt på förmiddagen, när jag var på beachen, men det blev soligt och fint på em – 28 grader :-) Tog en fika på en tvärgata innan jag haffade en taxi och åkte tillbaka till hotellet vid 5. Trevlig chaufför så bokade honom också till dagen efter. Kort Vila sen tog jag en dusch och gick till en restaurang i närheten. Flott men ganska dyr som det är i USA. Hotellet var också svindyrt, så jag tyckte det inte riktigt höll den klass jag förväntade mig (var dock högsäsong)
Hemma redan 10.30.
Fredag 29 December 2017 - Miami
Efter att firat jul i Skåne och varit frisk medan många andra var sjuka, så kände jag mig lite krasslig igår. Gick och la mig 19.30, men kunde inte sova mer än 1/2 timme.
Upp kl 02.30 och tog nattbussen 03.15. Fick springa till flygbussen som gick 4. Kom 2 min sent, men de släppte in mig :-)
På nerresan var det mellanlandning i Köpenhamn. På flyget mellan Stockholm och Köpenhamn, som gick 6 fick jag busines klass så jag blev bjuden på frukost :-)
Därefter var det 2 timmars väntan i Köpenhamn och lite extra säkerhetskontroller, då man ska åka till USA. Tyvärr fick jag inte lika bra plats från Köpenhamn till Miami, men där ingick ju mat :-) Flyger med sas.
Väl framme så var det en långdragen passkontroll, servicekänslan där bör USA jobba på.
Hade bokat transfer med supertransfer hemifrån. Fungerade bra, men tyvärr var det mycket trafik och vägarbeten in till hotellet, så det tog lång tid att komma fram.
Efter incheckning så tog jag en titt på takpoolen och baren, sen gick jag en runda i närområdet. Ingen upplyftande upplevelse. Märks att usa är uppbyggt utefter bilen.
På kvällen blev det middag på hotellet, sen ganska tidig sänggång.