Stöd Ukraina

Babillas blogg

Lördag 27 Juni 2009 - Hong Kong

Hong Kong

Hong Kong 22 juni – 26 juni 2009.

Vi började vår resa på Nanjings flygplats den 22 juni på förmiddagen. Med China Shenzhen airlines flög vi smidigt till Shenzhen för att sedan där ta oss över gränsen till Hong Kong. Istället för att ta en taxi mellan flygplatsen och gränsstationen (Lu Wu) tog vi en typ av shuttle bus som kostade 20 yuan per person. Tog kanske 45 minuter och sedan var vi framme vid gränsen. Vid gränsens kinesiska sida var det först dags att fylla i alla papper som behövdes för att få lämna Kina, och sedan på gränsens Hong Kong sida dags att fylla i alla papper som behövdes för att få resa in i Hong Kong. Pga. svin influensan var vi västerlänningar tvungna att fylla i några papper extra, medan kineserna bara kunde vandra rakt igenom… antar att bakterierna fäster bättre på oss ;)

Hur som helst, väl igenom var det bara att traska tills vi nådde East Rail Line, typ pendeltåg, som skulle ta oss till vårt hotell. Vi bodde på Royal Plaza hotel som låg smidigt nära både East Monkong station (Pendeltåg) och Monkok resp. Prince Edward station (Tunnelbana). Kostade oss ungefär 3200 SEK att bo där (2 personer) i fyra nätter, med frukost två av dagarna. Tidning ingick, och tydligen också att bada i poolen (som vi inte använde). Var lite olika meningar på booking.com, hotellets egen hemsida samt vad som gällde i verkligheten men det var RIKTIGT lyxigt och härligt att bo där! Frukosten är inte värt 198 HKD som man kan beställa för på nätet, men däremot 76 HKD som vi fick den till när vi väl anlände till hotellet. Internet kostade mellan 40-150 HKD att använda, men i köpcentret som hotellet sitter ihop med finns Pacific Coffee där man genom att köpa en kaffe eller så kan sitta vid deras datorer en stund. Dock inget trådlöst.

Dagarna i HK tillbringade vi ganska slappt. Vi åkte upp med the Tram till Victoria Peak och tittade på utsikten samt besökte Madame tussau’s (HK version). Kostade 150 HKD om jag inte minns fel, åka upp och ner, inträde till MT och till view pointen högst upp i huset. Jättefin utsikt, och vill man inte lägga flera hundra på en sandwich så finns Burger King med svenska priser med lika bra läge. Även Starbucks och lite andra kedjor finns där, samt sjukt dyra souvenir shops.
Annars gjorde vi faktiskt inte så jättemycket påtagligt. Vi tittade på ljusshowen vid Avenue of Stars första kvällen, över HK island. Värt att se. Sen blev det en del märkesshopping, trots att det inte skulle bli det… men det är faktiskt billigt med märkeskläder. Speciellt i outletsen, som finns lite överallt. Däremot var elektronik inte speciellt billigt. På en pocketkamera jag var intresserad av skiljde det som mest 500:- i förhållande till billigaste priset i Sverige, och då var det osäkert om den verkligen var helt äkta. Men lägger man mycket tid kanske man kan göra bra kap. Kameralinser köpte vi, det var mycket bättre pris än hemma. Vet dock inte hur äkta de är heller…

Vi hade inte hundraprocentigt väder, så vi var glada att vi hade så fint hotell. Kändes inte jobbigt att ligga inne och slökolla på ENGELSKA TV PROGRAM (Istället för kinesiska som vi inte förstått ett ord av på ett halvår) en förmiddag när regnet vräkte ner. Dessutom var hotellrummet större än vår tidigare lägenhet, med kyl o frys, badkar, strykjärn, diskmöjligheter och även en liten spis. Dock ingen utrustning…
Middag intog vi en kväll i Soho dit vi tog oss med Central – Midlevels escalators. Jättemysigt, men ganska dyrt. Godaste maten på resan dock, på en restaurang som heter Soho Spice eller något sådant, en Thailändsk, där jag åt röd curry kyckling med ris och små vårrullar till förrätt. Gott! De hade dessutom 2 för 1 gällande huvudrätten (i vilka det iofs inte ingår ris…) på onsdagar och torsdagar. Verkade vara många som hade sådana erbjudanden de dagarna så kan ju vara ett tips. I närheten ligger även bargatan, trevligt och helt okej priser.

Hong Kong var inte riktigt så dyrt som vi föreställt oss, men det gick ändå mycket pengar. Mat är dyrt och även att resa runt blir ganska dyrt. Har man bara en dag att se HK på är det värt att köpa ett endags kort i tunnelbanan. Vi åkte på lösa kuponger, men de varierar ganska mycket i pris mellan 5-25 HKD så blir dyrt om man reser mycket på en dag. Taxi provade vi bara en gång, till the Tram. Framkörningskostnaden är 18 HKD och sedan stiger det ganska snabbt… men hittar man inte är det en bra grej :) Dessutom underbart att få använda bilbälte!
Jag älskade Hong Kong. Helt klart bästa stället jag besökt det här halvåret! Förmodligen för att jag längtar hem så mycket, och här pratade folk engelska och man kunde köpa Kit Kat på seven eleven! Så det var underbart… Nu har finnair kampanj så man kommer tor för under 5000 – så åk!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Kuala Lumpur
14 år sedan
Bali Ubud
14 år sedan
Gili Trawangan
14 år sedan
Bali Sanur
14 år sedan
Hong Kong
14 år sedan