Stöd Ukraina

Marilcjs blogg

Söndag 5 Januari 2014 - Höganäs

Hemma igen!

För första gången sedan 2005 har vi inte stött på värmeskillnader på 30-45 grader när vi åter landat på Kastrup efter våra Thailandsresor, nyårsdagen lämna vi ett Bangkok m 20 grader (kvällen) o landade på Kastrup morgonen efter där det var 8 grader.
Aldrig varit med om ett så kallt Thailand, 14-18 grader på nätterna och 25-30 dagtid, stackars Thailändarna gick i fleecejackor o långbyxor och skakade på huvudet åt oss Falanger.
Men men vi hade sol alla dagar o inte minsta spår av regn så vi klagar inte.

Många förändringar har skett på Condot genom åren, första året var där mest engelsmän, nu är de 7 st, sen tog vi svenskar övertaget i några år, nu var vi 8, 2 som kom när vi åkte och i dagsläget har våra grannar i öst, Finnarna övertaget, ja förutom Thailändarna själva.
Poolen hade fått nytt kakel, trapphuset målats om och trädgårdsmöblerna likaså, ny trädgårdsmästare och det syntes lång väg.
Förstår våra vänner som renoverar sina lägenheter undan för undan, klinkers av finare sort för 20kr/kvadrat och handyman tar 200 bath/dag för jobbet.
Hela byn har fått sig ett lyft, Novotel har totalrenoverat, Cera Resort fortsätter bygga ut på tomma tomter runt om anläggningen och ett par privata hus börjar se dagens ljus utmed den tidigare öde vägen ner mot Condot.
En o annan restaurang har fått stryka m i lågkonjunkturen men istället har några nya blommat upp, eget café till o med med gott kaffe i olika former, skräddarna är väl dom som det försvunnit mest av och numera är det bara 3-4 kvar.

För 9 år sedan fanns det bara rostebröd att uppbringa i affärerna och ett litet bageri inne istan som hade hembakt surdegsbröd i baguetteform, numera säljer Ceras bageri bröd av olika sorter i byn, ChaAm har fått ett västerländskt bageri, Hua Hin x antal bagerier varav det senaste är svenska Swea, så det blev en lussekatt till lucia, müslilimpa till frukost, princessbakelse till födelsedagarna och en lyxfika m chokladbollar.
Samma sak när det gäller västerländska råvaror, div butiker som numera säljer knäcke, Kalles kaviar, sill mm, lite tråkigt men för vissa är det ju bra.
Tom sambon har trillat in i mina Thai-vanor, onsdag morgon = marknadsmorgon, runda ut på byamarknaden och inhandla frukt, grönsaker och lite andra Thai-delikatesser samt blommor till lägenheten, på kvällen blir det stora marknaden i Cha Am och med hem därifrån blir det div olika Thai-rätter som vi avnjuter när vi kommer hem.

Dock blev det lite västerländsk mat denna gång, sambons födelsedag avnjöts middagen hos en gammal barndomskamrat till honom inne i Hua Hin, italiensk restaurang, Bruchetta ti förrätt och pizza fruiti di mare till varmrätt o avslutningsvis Tiramisu till dessert, mycket gott.
Julafton hade vi lite glöggparty m pepparkakor o ädelost innan vi åkte in till Hua Hin för att avnjuta julbord på en liten delvis svenskägd thairestaurang i krökarna runt Immigration, långbord uppdukat till 80 pers på en återvändsgata, mysigt värre.

Annars går tiden fort när man har kul, dagsutflykt till Khao Takabi var väl nästan det längsta vi kom, stranden söder om apberget, outleten i Cha Am när vi fyndade nya Reebook för 250kr.

Nu är vi alla fall hemma igen o med solrosen påfylld så vi klarar oss till 25 maj då det bär av till Grekland.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet