Stöd Ukraina

Sundhis blogg

Fredag 22 December 2006

Hawaii dag 3

Klockan sex ringde klockan. Dags for Glenn och Mona att packa ihop sig far en heldag pa ett fartyg med snorkling, god mat och solnedgang.
Klockan sju kom vi ivag. Mona och Glenn slapptes av och gick mot batfarden. De sag valar, delfiner och skoldpaddor och en himla massa fisk. Korallerna var magnifika och upplevelsen total. Pa baten serverades frukost och lunch och daremellan var det fri snacks och dryck. I vattnet kom de med ruschkana eller hopp (jattekul). Tyvarr blev kvallsfarden installd, men de fick en harlig dag med lyx och upplevelser.

Jag (Karin) och PM akte och bokade en kajktur. Det visade sig vara lite kajak och mycket snorkling. Jag har aldrig snorklat och ar lite radd for det, men jag bestamde mig. Vi paddlade ut, oh tog pa oss utrustningen och fick samma underbara upplevelse som Glenn och Mona. Vilka farger, fiskar och skoldpaddor. Jag glomde bort att vara radd.
Senare under dagen hittade vi hajar, kul att fa simma med dem och med skoldpaddorna.

Efter en halvdag i blot tag vi bilen for att testa en vag som alla varnade for. De flesta som hyr ut bilar forbjuder den som hyr att aka pa den vagen. Det tyckte vi lat kul. Ivag for vi!
Efter ett tag blev vagen smalare och krokigar, fast det gjorde inget for det hade vi ju redan varit med om pa vagen till Hana. Men denna blev annu smalare och annu krokigare. Till slut kom det en skylt om att det bara fanns en fil. (Som om vi inte markte det). Strax dar efter motte vi en bil, det var bara att lagga in backen och flytta pa sig. Vi gjorde ett nytt forsok och insag efter ett tag att det fanns mindre motesplatser med jamna mellanrum. Det var sa vackert! Jag tror aldrig jag kommer se en vackrare vag nagonsin. Brant regnskog pa ena sidan och brant ner till havet pa andra sidan. Allt var orort och det fanns fler grona farger an vad som gar att ta fram som farg. Pa vissa stallen visste vi inte om vi skulle komma forbi, det var sa smalt sa det kandes som man skulle trilla ned for stupet. Anda av nagon konstig anledning blev vi med jamna mellanrum omkorda. Som jag sa igar, infodingarna ar inte kloka. Vi sag hoga vagor som slog mot klipporna, surfare som slogs mot vagorna, valar som andades och fantastiska vyer. Nar vi 3 mil senare kommit ut fran den enfiliga vagen fick vi ett SMS av Glenn att den sista turen var installd, sa det var bara att lagga foten pa gasen for att hamta dem. Jag SMSade tillbaka att vi bahovde 20 min for att komma dit. Precis da satt de pa restaurang. De hade satt in menyn och fick meddelandet. De tackade servitoren och gick ut igen. PINSAMT! Servitoren trodde val att de inte hade rad.

Vi plockade upp Glann och Mona, akte tillbaka till Tropohouse och borjade med maten. Idag serverades det grillat oxkott, grillad sotpotatis, grillad paprika, breadfruit kokt i kokosmjolk och lok, en sallad gjord pa kokt bananblomma, bladen fran sotpotatisen och kvisttomater.
Till efterratt serverades grillade bananer plockade direkt fran tradgarden.

Nu ar det dags att sova sa vi orkar med promenaden i vulkanen imorgon.

Vi har ett jobbigt liv just nu...
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Lima dag 2
17 år sedan
Lima
17 år sedan
cusco
17 år sedan
Machu Picchu
17 år sedan
Ollantaytambo dag 2
17 år sedan