Stöd Ukraina

Sundhis blogg

Lördag 13 Januari 2007

Lima

Eftersom inga museer oppnar fore 9 fick vi sovmorgon idag. Gick upp 8, frukost pa hotellet, packade vaskorna och gick ned mot stan. Idag fick Karin bestamma sevardighet. Det blev historiska museet. Det var inga problem att hitta. Vi fick inte ta med vaskorna in, de blev vi tvungna att lamna i receptionen. Det gillade vi inte, forsta gangen vi lamnar ifran oss vara vaskor. Fast det var ratt skont att slippa bara pa dem pa museet.

All information var pa spanska, sa vi forstod inte jattemycket men det var intressant anda. Forst var det information om jordens utveckling med dinosaurier mm. Inget nytt! Sen var det manniskans utveckling, och de har hittat precis likadana lamningar har. Pilspetsar, spjutspetsar, krukor mm. Sen borja utvecklingen skilja sig lite. Inka indianerna var imponerande. Deras foremal var sa genomtankta och smarta. Sen kom spanjorerna och det blev mer en konstutstallning. Rolig den ocksa! Vissa tavlor med jesus dar manniskorna har medeltidsklader pa sig. Manga katolska helgon och matirer.

Nog om det! Det blev dags att ta sig till flygplatsen. Vi tog taxi dit, kostade 11kr. De sa att flyget var forsenat med en timme. Ja, ja sa ar det ju. Tur att vi inte hade ett anslutningsflyg. Vi gick runt pa flygplatsen och gjorde ingenting. Satte oss och vantade. Nar det hade gatt en timme och planet fortfarnde inte hade kommit upp pa TV-skarmen borjade vi ana orad. Vi fragade en kille som inte kunde englska, han svarade att det var en time forsenat. Och vi forstod inte. Var det en timme till, eller skulle det ga ganska snart. Men tva timmar senare gick planet. Jaaa, annu en dag pa en flygplats. Pa planet var flera platser dubbelbokade, men alla fick plats och vi kom med till Lima. Vi tror att de gjorde som med allt annat i Peru, vantade tills det blir fullt innan det kan aka.

I Lima kunde vi inte riktigt komma overrens om vad vi skulle gora. Vi hade bestamt att vi skulle bo i MiraFlores som ar en stor saker stadsdel. Vi hade inte bokat hotell och vi visste inte om man vagade ta taxi eller buss. De officiella taxibilarna skulle ha 65 dollar for att kora och bussen kostar 4 kr per person. Till slut tog vi en halvofficiell taxi for 80 kr till ett hostel som vi hort var bra, Inca Lodge. Resan gick bra, vi fick en guidad tur pa spanska pa vagen. Men nar vi var framme var vi vid ett annat hotell. Taxichaufforen forsokte antagligen tjana en krona genom att fa oss att bo pa hans kompis hotell, men vi sa: NO NO NO. Och pekade pa kartan vart vi skulle. Han korde dit utan ett knysst och fortsatte att guida.

En aldre dam tog emot oss pa hostellet och vi fick ett rum med vaningssangar. Vi lamnade vara vaskor, laste in vara vardesaker och gick ut pa byn. Vi hittade ett bryggeri och stannade genast for att ata och prova ol. Forsta riktiga olen sen Amsterdam. En harlig kansla. Efter att betalat overpris pa bade mat och dryck var vi nojda och gick till affaren for att kopa tandkram.

Nu var klockan natten och dags att lagga sig och se fram mot en dag med Inka guld imorgon.

Vi borstade tanderna, tandkramen var sjalvlysande rod...
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Lima dag 2
17 år sedan
Lima
17 år sedan
cusco
17 år sedan
Machu Picchu
17 år sedan
Ollantaytambo dag 2
17 år sedan