Stöd Ukraina

Sundhis blogg

Onsdag 10 Januari 2007

Ollantaytambo dag 2

Vaknade vi fem eller sex pga av lyhordhet. Det var nog manga som skulle med taget till Macho Picho. Vi gick inte upp forran strax fore sju. Frukost pa hotellet, sen pa med regnklader och ut for att kopa fika. Vi tog forsta basta affaren och kopte brod ost och kex. Sen tog vi bussen till Urubamba for att dar byta till taxi som skulle ta oss till Moray. Vi stod och diskuterade en stund och da kom det fram en man som pratade engelska. Vi blev paffa! Han sa att han jobbade for den officiella turistbyran och undrade vad vi skulle gora. Vi sa att vi ville promenera fran Moray till saltgruvorna. Han sa att det klarar vi aldrig pa en dag. Det ar over 2 mil och valdigt kuperat och pa denna hojden ar det fa som klarar av en sadan vandring. Han tyckte att det var mycket battre om vi tog en taxi som korde oss mellan platserna. Han pratade med taxichaufforerna och vi fick en privattaxi en halv dag for 50 Soles (ca 110 kr).

Vi hoppade in i taxin som forst tog oss till Maras, dar fanns det en kyrka och en plaza som vi inte hade last pa om, sa vi vet inte riktigt vad vi sag. Men vi tog kort.

Sen blev vi korda till Moray. Det ar en plats dar Inkaindianerna forskade pa grodor och hur bra de vaxte vi olika temperaturer och hur mycket sol de kraver for att fa ett sa effektiv odlingssatt som mojligt. En mycket imponerande plats.

Sen blev vi korda till saltgruvorna. Det ar en plats dar det finns valdigt saltrik berggrund. De leder vatten fran bergen till plataer som de byggt och far 4-5 cm tjocka saltkakor. Jattehaftigt. Det regnade hela tiden tills det var dags for fika, da slutade det.

Sen korde taxin oss hela vagen hem for 10 extra Soles.

Sen tog vi en promenad i ruinerna i Ollantaytambo. Haftig borg, kan man saga, som finns kvar. Jag, PM och Mona korde bergsbestigning ner. Kul, men antagligen livsfarligt! Glenn tog trappan, mycket mer forstandig.

Nu ar det dags for dusch och sedan den dagliga diskutionen om vad och var vi ska ata. Men det brukar alltid bli bra och gott.

Vara storsta problem i livet just nu ar att minnet i vara kameror borjar ta slut. Men det ska vi nog ocksa losa.

Imorgon blir det Machu Picchu. Taget gar 06.10. Tidig morgon!
Dela med andra:    

Kommentarer
Barbie säger:
Ni skulle ju ha anställt Barbie som fotograf på resan! Hon hade aldrig riskerat att minnet tagit slut i kameran!!!!!
Postat 2007-01-12 20:41  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Lima dag 2
17 år sedan
Lima
17 år sedan
cusco
17 år sedan
Machu Picchu
17 år sedan
Ollantaytambo dag 2
17 år sedan