Stöd Ukraina

Reseekonomens blogg

Tisdag 12 Februari 2013 - Orlando

Guide till Floridas nöjesparker

I Florida står nöjesparkerna som spön i backen och utbudet av teman och åkattraktioner är överväldigande. Här finns något för alla som har barnasinnet kvar. Se till att få ut så mycket som möjligt av din vistelse i nöjesparkerna genom att läsa igenom ReseEkonomens guide till några av de mest populära parkerna nedan.

Disney World
Med sina fyra olika temaparker och två vattenland är Disney World nöjesparkernas nöjespark. Alla som drömmer om att träffa Musse Pigg och hans vänner, får inte missa Magic Kingdom med det karakteristiska Askungenslottet som främsta kännetecken. Åkturerna är framförallt anpassade för mindre barn även om här finns ett antal berg-och dalbanor som får pulsen att stegra.

Epcot är en förkortning av ”Experimental Prototype Community of Tomorrow” och parken är uppdelad i två områden. Det ena området fokuserar på undervisning om människans utveckling och framtidens teknik och det andra området är består av olika paviljonger av världens länder i minformat med tyngdpunkt på mat.

Animal Kingdom sägs vara den största temaparken i världen med inriktning på djur. Den gigantiska parken är indelat i sju olika områden och här kan man stifta bekantskap med närmare 1700 olika djur från världens alla hörn.

Hollywood Studios passar alla som vill få in glimt av Disneys film och tv-produktioner. Vandra runt bland filmkulisser, back-stage områden och stuntmän. Har du tur så kanske du springer på en riktigt filmstjärna?

Blizzard Beach är det ena av Disneys två vattenland. Kännetecknande för denna parken är det genomgående snö (!) temat. Stoltserar med en av världens högsta och snabbaste vattenrutschbanor.

Typhoon Lagoon är även det ett vattenland. Dragplåster här är den stora vågpoolen och det artificiella revet där besökare kan snorkla med tropiska fiskar och hajar (!).

Bäst: Utbudet och variationen, här finns något för alla.

Sämst: Köerna kan vara löjligt långa till vissa områden och attraktioner. Att trängsel förekommer gör inte saken bättre.

Pris: Dagbiljett/temapark Vuxen 89$. Barn (3-9 år) 83$. Dagbiljett/vattenland Vuxen 56$. Barn (3-9 år) 47$.

Tips: Avsätt tid till att utforska parkerna i egen takt. Ibland kan det vara en god idé att ta sovmorgon och besöka området framåt kvällen när köerna blivit lite kortare.

Vill du läsa om fler nöjesparker i Florida? Klicka på länken nedan!

http://www.forex.se/sv/Reseekonomen/Varlden/Nordamerika/USA/Data-Artiklar/Guide-...
Dela med andra:    

Kommentarer
Coconut säger:
Vad är det för appar ni talar om?
Postat 2015-04-06 12:21  Anmäl
Nisse2ears säger:
Ja det har ju inte varit möjligt förrut att använda köapparna som kräver uppkoppling (med sitt vanliga surfabb), men nu i år skall visst WDW ha infört wifi i parkerna, (Jag vet inte om det är överallt och hur väl det funkar). Så då kan man ju som svensk äntligen börja använda alla bra interaktionsappar som finns för parkerna.
Postat 2013-02-21 16:59  Anmäl
Reseekonomen säger:
Tack Nisse2ears!
Bra input, och det lönar sig även att ladda ner de appar som en del parker tagit fram där du kan följa kötiderna via din smartphone!
Postat 2013-02-21 16:36  Anmäl
Nisse2ears säger:
Hej!
Söt liten guide som ger snabböversikt. Men du har angett priserna för landparkerna utan skatt/moms och vattenparkern med.

Värt att nämnas är de sk FAST PASS som man kan plocka vid vissa attraktioner som gör att man slipper köa just där.

(Välkommen till RG!)
Postat 2013-02-21 16:23  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet