Stöd Ukraina

Reseekonomens blogg

Torsdag 24 Januari 2013 - Canazei

Skidåkning i Canazei

Skidorten Canazei ligger i norra Italien och tillhör världens största skidområde ”Dolomiti Superski”. Detta innebär att du på ett och samma liftkort får tillgång till över 122 mil högklassig pist och vare sig du är nybörjare, expert, gammal eller ung så kommer du att trivas. Byn har cirka 1800 invånare och bjuder på en skön mix av italiensk och österrikisk atmosfär med vindlande gator, små specialbutiker och mysiga restauranger. Detta är skidorten för livsnjutaren!

Skidutflykter topp-3
Som jag nämnde ovan är utbudet av välpreparerade pister enormt och alla typer av åkare kommer hitta sina egna favoriter. Det finns dock några åk som du absolut inte vill missa.

Sella Ronda kallas den led som tar dig runt det ståtliga Sella-massivet. Det finns två vägar som leder runt, en grön som är lite lättare och en orange som är något mer utmanande. Att starta någon av sina första dagar i backen med en tur runt Sella Ronda rekommenderas varmt eftersom det är ett kul och enkelt sätt att upptäcka skidsystemet på. Rundan är cirka 4 mil lång och en du bör sätta av en heldag för att till fullo kunna njuta av skidåkningen och de trevliga restaurangerna i backen.

Ortisei är en grannby till Canazei och här kan du hitta ett par riktigt spektakulära åk. Bland annat den drygt 10,5 km långa pisten ”La Longia” som en gång i tiden utsågs till en av de vackraste pisterna i världen. På vägen ner till Val Gardena dalen hittar du världscupbacken ”Saslong” är värd minst ett åk om du vill utmana dina lårmuskler.

Marmolada kallas även för ”Dolomiternas drottning” och med sina 3342 meter över havet är berget det högsta i området. För att nå toppen är du tvungen att klättra upp för berget i ett antal kabinliftar men väl där möts du av en häpnadsväckande vacker vy över området. Inte nog med det, belöningen för all liftåkning är en inte mindre än 1,3 mil (!) lång, röd och härligt slingrande pist som tar dig ner i dalen igen. Detta åk verkligen något alldeles extra!

Vill du läsa om Canazeis bästa restauranger och hetaste afterski? Läs hela artikeln här:

http://www.forex.se/sv/Reseekonomen/Varlden/Europa/Italien/Data-Artiklar/Skidakn...
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet

Senaste bildkommentarerna

Canada2000
Canada2000 säger om Reseekonomens bild "Canazei":
En sån härlig bild!
27 januari 2013 23:00