Stöd Ukraina

Peroeriks blogg

Lördag 25 Juni 2011 - Stockholm
Resealbum: Stockholm

Geocaching i Stockholm

Geocaching vet kanske inte alla vad det är. Det är enkelt uttryckt modern skattsökning med hjälp av GPS. Om du vill ha en djupare beskrivning rekommenderar jag ett besök på

http://sv.wikipedia.org/wiki/Geocaching eller http://www.geocaching.se/?page=contentpages/gcsewhatis

Geocaching är en utmärkt sysselsättning då man turistar. Den kan utövas över hela världen.
Var och en som har tillgång till en bärbar GPS eller har en modern mobiltelefon med inbyggd GPS kan ägna sig åt denna spännande sysselsättning.

Varför skriver jag då om detta fenomen här? Jo för att detta kan vara något att göra vid ett besök i Stockholm. I Stockholm finns massor av gömda skatter. Man kan utöva geocaching som en familjeaktivitet eller en aktivitet för den som vill ströva kring ensam.
Om barnen är med är kanske själva sökandet efter ”skatten” och att se vad som finns i ”burken” det viktigaste. Av egen erfarenhet vet jag att detta kan vara riktigt spännande för barn.

Den stora grejen för mig, som är väldigt förtjust i vår huvudstad, är att jag, till och med här i min hemstad, tack vare geocachingen, kommer till fantastiska platser dit jag annars kanske inte skulle begett mig. Vackra små oaser, oanade utsikter, mm.

För att inte avslöja för mycket om detaljer kring någon gömd skatt har jag inga bilder på någon sådan plats. Jag kan däremot garantera att du får en fin upplevelse av Stockholm och du via

http://www.geocaching.com/map/default.aspx?lat=59.311512656333285&lng=18.0707073...

väljer ut några ”skatter” och går en runda.
Alternativt kan du nyttja någon av de många hyrcyklar som finns tillgängliga i Stockholm.

Några av de vyer du då kan få se finns det bilder på i detta resealbum från Stockholm.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet