Stöd Ukraina

Ziestas blogg

Lördag 22 Augusti 2009 - Roma

Gday fran outbacken..

(Eller nu e vi faktiskt i Hervey Bay... men hann aldrig posta foljande innan vi lamnade garden)

-------------------------
Gday fran outbacken..

Eller outback och outback.. det kanns sa primitivt.. Visserligen ar narmsta granne en halvtimme bort eller sa.. och mobilen har ingen tackning.. och huset kan inte lasas.. men har finns ju bade elektricitet, rinnande vatten och internet.. dock inte sarskilt snabb sadan.. lyckades ju bara ladda upp en bild pa en ko... Och det rinnande vattnet kommer ifran en damm en liten bit fran huset som man maste pumpa upp. Ingen sophamtning heller.. utan soporna branns i en gammal oljetunna..

Nu tror jag att min dygnsrytm har aterhamtat sig. Har dock inte vaknat sa tidigt som jag hade velat (ja inte for att jag nagonsin varit sarskilt morgonpigg.. haha). Missade ganget med kangurus som tydligen at frukost framfor huset har i morse. De kikade nog hungrigt in pa den gronskande kokstradgarden (chili, apelsiner, citroner, sallad, persikor, bougenvilla, pelargonier, kaktusar...). Vilken kontrast mot den roda sanden och torra graset utanfor pa gardsplanen. Battre lycka med kangururna imorgon bitti kanske.

Bootsen har fatt sallskap av Ts gamla cowboyhatt sa nu kanner jag mig riktigt hemma harute.. Ja forutom att jag kanske oroar mig lite mer for spindlar och ormar an 'the locals' kanske.. Har faktiskt inte sett nagotdera.. forutom en forskramd pappa langben. Har dock sett desto fler andra djur.. 3 hastar; Junior, Jacko och Stetson, som vandrar omkring fritt.. de har ett far som kompis som tydligen ar ett kott-far som rymt ifran ngn annan men som de lat vara kvar eftersom han blivit basta kompis med Junior..
En kelsugen hund vid namn Frazzle.. kolsvarta katten Quan.. Kossor i mangder forstas.. de har 800 biffkor.. har inte lart mig namnen pa alla annu dock... ;-) En get som ger oss frukostmjolken.. (getmjolk smakar faktiskt riktigt ok i bade kaffe och grot!) Ett gang honor som bidrar med aggen.. fargglada papegojor.. grodor som kvaker.. jag har dock inte sett nagra i toaletten den har gangen... for att namna nagra djur.. Getterna och honorna har ett litet honshus dar de sover men pa dagarna promenerar de omkring fritt och pickar.. Trevligt honsliv! :-) Kossorna verkar ocksa ha det bra.. stora ytor.. inga tranga spiltor har inte..

Dagarna gar ratt fort harute.. en hel del att gora.. eller en hel del man kan titta pa som andra gor.. ;-) Inte sa latt att gora ngn nytta.. men idag har jag faktiskt lyckats fa nagra kalvar att springa in i ratt del av hagen.. = kofosning.. eller jag bidrog nog med en tredjedel iallafall tror jag dar jag stod och hangde med min langa pinne och sag ut som jag visste vad jag holl pa med.. lol. Sista dagen tog vi med oss kalvarna i en stor lastbil och slappte ut dem pa Ts farbrors marker.. De skuttade runt som kalvar pa gronbete.. fast sarskilt gront var ju inte betet direkt..
Och sa har jag burit en tupp over fran kokstradgarden till honshuset nar de skulle flyttas dit.. Sa snart sa ar jag fullfjadrad 'outback girl'... lol. Jag har aven ridit lite.. om an en valdigt kort stracka.. barbacka pa Junior, den storsta hasten. :-)

Det var riktigt kallt har de forsta natterna.. understallet fran skidresan kom val till pass.. Sakert ner en bit under 9 grader eller sa.. INOMHUS.. Konstigt nog var det fortarande over 20 grader pa dagen.. Konstig vinter de har.. det regnade t.o.m en kvall. Nu har det dock slagit om till sommar kanns det som for i natt var det desto varmare.. Och over 36 grader pa dagen! Blir plotsligt tydligt varfor hela huset ar oppet.. det var faktiskt nagot svalare i brisen pa verandan men fortfarande lite val hett for mig. Om jag ska vara arlig foredrar jag faktiskt 9 grader och langkalsonger framfor 36 grader och varmeslag.

Sista dagen har. Lite synd. Kanske borde vi skippat Fraser Island dit 'alla' andra aker och stannat har ute lite till... Men klockan 01:20 bar det av med buss mot sydost..
-------------------------
Och nu ar vi ar vi alltsa framme i Hervey Bay.. lang resa dit ocksa.. 01:20 pa natten till 17:30! Pa programmet star valsafari och Fraser Island! Ska forsoka ladda upp lite bilder imorgon.
Dela med andra:    

Kommentarer
Fridolin säger:
Vad exotiskt och mysigt det låter! Blir sugen på att följa med någon gång. Otroligt sött med hästen och fåret :)
Postat 2009-08-27 12:12  Anmäl
Crista säger:
Härligt du verkar ha...kul med lite vardagsliv också.
Postat 2009-08-26 22:40  Anmäl
Luci säger:
Det låter som du har det helt fantastiskt! Härligt!!!
Postat 2009-08-25 16:52  Anmäl
Karlansfru säger:
Gud vad jag blir avundsjuk... akta dig för dingosarna... de finns faktiskt, jag har sett dem.... gasa lugnt på frasse och akta dig för tidvattnet :) var inte förvånad om det landar flygplan på stranden när man kommer körandes!!!
Postat 2009-08-25 15:40  Anmäl
Ahr säger:
Underbart, vilken beskrivning, jag riktigt känner hur hettan dallrar och hör grodorna och kanske en höna också. Passade presenterna? Här är allt väl. Sköt om dig!
Postat 2009-08-25 14:39  Anmäl
Ellinor säger:
Papegojor och kängrus känns ytterst exotiskt! Jag blev lika fascinerad varje gång! :)
Postat 2009-08-25 14:16  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet