Stöd Ukraina

Mathilda86s blogg

Lördag 23 Januari 2010 - Ārba Minch’

Etiopiska del 1: I'm a seg nalle-Tack!

Vi har hunnit igenom norra Kenya, 50 mil, och har nu efter en veckas halsa-pa-alla-mojliga-kostiga-folk-vecka natt nagon sorts civilication, Arba Minch i Etiopien. Internet och tackning pa telefonen, hurra!!! Vi var pa safari i Samburu, Kenya, men har man varit pa 3 safaris sa ser allting ganska lika ut. Efter de skumpiga vagarna vi akt pa sa har bussarna behovt repareras bade 2 och 3 ggr pa olika verkstader har i Etiopien. Vilken tur att vi har sa handiga busschaufforer!

Vi har bl.a. mott Mursifolket, de som har lerplattor i lapparna. Den dagen gick vi upp tidigt, klockan stalldes pa 04.50. Anledningen till att vi skulle vara dar sa tidigt var att detta folkslag tydligen var gravt alkoholiserade och var DYNG fulla redan vid lunch.. Vi hade aven med en bevapnad vakt eftersom det vid tidigare tillfallen hant att dem blivit aggressiva och ranat turister.
En annan dag besokte vi Karo folket som var malade pa kropparna och la stor vikt vid hur deras har sag ut. Var guide Daniel (en etiopier som bor med oss i bussen) berattade att man hos detta folk slangde ut barn fran klippor om de hade fysiska defekter eller om de fick sin forsta tand i underkaken, HELT HYSTERISKT! Vi kanner oss alla ganska glada att vara fodda i Sverige...

Jag kan meddela att man pa denna resa far uppleva det RIKTIGA Afrika, hal i marken toaletter (ibland med dorr) med skit och flugor overallt, bla!!! Barn som ska ga och halla en i handen hela tiden. Pa en marknad vi var pa sa var det en massa barn som borjade folja efter oss och ville halla i handen.. Vi gick tillbaka till bussen efter shoppingen och vantade pa att vi skulle aka. Barnen borjade inspektera bussen och vi larde dem att i kor saga SCANIA. Efter detta sa borjade barnen att spontansjunga och vi va inte sena att kontra med gamla klassiker som "Bjornen sover" eller "En sockerbagare". Efter ett tag sa hade 2 dryga dagisklasser samlats runt bussen och alla tavlade om vem som kunde sjunga hogst. Riktigt roligt! En liten flicka var valdigt imponerad av mitt blonda har (som narmast blivit vitt nu) och satt med sina fingrar i mina tovor och pillade..

Vi har aven lart oss etiopiska:
I'm a seg nalle (eller later det som i alla fall)-Tack
KARAMELLA, KARAMELLA-Barn som skriker efter godis
YOU YOU YOU YOU-Nagon vill dig nagot
HGHLAND, HIGHLAND-Nagon vill ha din vattenflaska
Photo, photo 2 Birr-Det kostar pengar att ta kort pa folk
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet