Stöd Ukraina

Reseekonomens blogg

Fredag 19 April 2013 - Barcelona

En oupptäckt juvel i Barcelona

Labyrintparken öppnades för allmänheten 1971 och är den enda parken i Barcelona som tar inträde. Detta för att man lättare skall kunna kontrollera antalet besökare. Maximalt 750 personer får besöka parken dagligen, detta för att bevara dess skönhet.

År 1791 bestämde sig markisen och vetenskapsmannen Joan Antoni Desvalls i d’Ardena för att bygga en trädgård vid sitt palats i stadsdelen Horta i Barcelona. Trädgården byggdes i vad man idag kallar nyklassicistisk stil med den grekiska mytologin som centralt tema. Parken skulle under 1800- och 1900-talet bli en mötesplats för samhällets elit och har bland annat besökts av tre spanska kungar.

Den stora attraktionen i den nio hektar stora parken är labyrinten. Den består av 750 meter välklippta träd och i mitten av labyrinten står en staty av Eros, kärlekens gud. Kanske är det för att vi är helt ensamma, men väl i labyrinten kommer en märklig känsla av romantik och nostalgi över oss. Det är lätt att föreställa sig hur det en gång såg ut här under familjen Desvalls tid med stora fester, utomhusteater, vackra klänningar och barn som lekfullt sprang runt i labyrinten.

Ovanför labyrinten står en paviljong som är en hyllning till de nio muserna, och på baksidan ligger en stor damm där det en gång i tiden simmade hundratals guldfiskar. Guldfiskarna är idag borta men vattnet ligger lika spegelblankt som det alltid gjort.

Då parken ligger utanför turistbussens radie är den något av en oupptäckt juvel i Barcelona och rekommenderas varmt för alla som vill se något romantiskt och annorlunda under sin vistelse i staden. Det är lätt att ta sig hit och tunnelbanan stannar fem minuter härifrån.

Läs fler tips om Barcelona här: http://www.forex.se/Reseekonomen/Varlden/Europa/Spanien/
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet