Stöd Ukraina

Cingelssons blogg

Lördag 1 Oktober 2011 - Siem Reap

Down town i Siem Reap

Trots att klockan knappt var åtta när vi landade var det väldigt varmt i solen. Pass, e-visum o baggagehämtning gick fort o utanför stod Hong, vår chaufför o väntade med ett stort leende! Det visade sig att han kommit i en tuk-tuk - Kambodja style o vi tvekade på om vi skulle få plats med allt men det var så klart inga problem-:) Vi körde knappt i 40km/h o Erik tyckte det var spännande med allt som hände runt omkring.

Via agoda.se hade vi bokat ett superbilligt hotell för 70kr natten o bara ett stenkast från Pubstreet, Siem Reaps centrum. Utanför var det som en byggarbetsplats o i lobbyn sov ägarna på natten men vårt rum var stort, hade AC o vi skulle bara stanna en natt.

Siem Reap ar ju basen for att utforska Angkor Wat templen & bestar av ett rutnat av fardiga gator & en del gjorda av grus eller som de sista cirka 20m till vart hotell som var av krossat tegel & kakel... Alla ar valdigt vanliga & atmosfaren ar trevlig. Overallt vi gar utspelar sig foljande:

-How old is he? Only 10months? And he can walk!! How much does he weigh? Almost 11kg - big boy!

I Kambodja ar allt billigt & en overdadig frukost for oss gick pa ca $7 - alla priser ar i just USD & nar man tar ut pengar fran bankomaten far man USD. De har en lokal valuta men den har vi knappt anvant. Middagen som vi senare at pa en lite dyrare restaurang kostade bara 80kr & en fatol gar pa 3,5! Sjalv sippade jag aven pa en mojito for knappt 10kr....livsfarligt, tur att vi har med Erik:-)

Nar vi ar pa restaurang vill personalen alltid leka & halla Erik - ibland aven personalen pa grannrestaurangerna, det ar skont att kunna sitta still en stund men sjalvklart haller vi koll pa Erik. Nu har han precis somnat i sin vagn & Martin & jag har nagra skona timmar "ensamma" vilket kan behovas da Erik ar totalt oradd, envis, inte vill sitta i vagnen mer an en kvart i strack & har en stark "kan sjalv" mentalitet. Vet inte vart han har fatt det....:-)
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet