Stöd Ukraina

Kvibergresors blogg

Fredag 28 Juni 2013
Resealbum: Västra USA

Dag 6 - Bland stup och målade berg

Idag lämnade jag Moab för att resa vidare västerut i Utah. På vägen ut från Moab ligger Canyonlands nationalpark där förmiddagen tillbringades. Trots att dagens och gårdagens park ligger nära varandra är dom inte vidare lika varandra vilket beror på att det skiljer miljontals år mellan när de skapades till det vi kan se idag.

Canyonlands är oerhört mycket större än Arches och består av 3 separata delar som är åtskilda av 100 meter djupa stup. Jag valde att enbart besöka en av delarna, den som ligger högst upp och har bäst utsikt. Man kunde köra till en utsiktsplats och sedan vandra en stund för att få bästa utsikt. Och utsikten gick ej av för hackor, man kunde nämligen se de båda floderna Colorado river och Green river mötas långt ner från klippan man stod på. Man kunde även se spår efter lastbilar som kört på den torra bottnen för 50 år sedan då det utvanns uran ur bergen. Så de spår som människan lämnar kan enligt guiderna ta årtusenden att läka. Med detta så lämnade jag faktiskt parken då det väntar mer fin utsikt framöver.

Nästa anhalt för dagen var Capitol Reef nationalpark där det är ombytta roller, här får man titta uppåt för att se klipporna. Grejen med denna park är att bergen är randiga i olika färger som vit, röd, grå och brun beroende på att lagren skapats med milontals års differens. Det fanns inte så mycket annat att göra än att köra runt och förundras över vad naturen kan skapa. På vissa sträckor låg bergen tätt intill på båda sidor av vägen. Det fanns även en fin fruktträdgård i parken som skapats av mormoner innan andra världskriget. Här fanns träd för aprikos, persika, körsbär, äpple och päron mm. Mitt i denna trädgård vandrade sedan hjortar helt obekymrat omkring! Vackert var det men tyvärr fanns ingen frukt på träden för tillfället.

Bor ikväll på ett hotell i närheten där man ser ut över parken från restaurangen som tillhör området. Sämre kan man ha det!
Dela med andra:    

Kommentarer
Sj58 säger:
Hoppas du snart får lite lägre temperatur runt dig. Idag är det mulet men vi flyttar nog till Vita sandar idag ska ju passa barnen också och då kan man alltid gå till lekparken.
Postat 2013-06-29 08:38  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet