Stöd Ukraina

Amandahs blogg

Fredag 22 Juni 2012 - Wien

Dag 13 - Sista dagen i Wien

Glad midsommar på er alla!
Här blir det inte mycket firande, men vad gör det när vi har det så bra ändå?:)
Idag började vi dagen med att köpa ett 24-timmars pass på tunnelbanan eftersom vi skulle ta oss till olika stadsdelar utanför själva citykärnan. Första anhalt blev Schönbrunn. Samma känsla som igår, byggnad efter byggnad och statyer och fontäner vart man än vände sig. Det är så pampigt att det inte går att beskriva, det är något man måste se med egna ögon! Ta Neptunusfontänen till exempel, eller det faktum att det finns ett helt zoo i slottsparken. Galet! Vi spenderade ett par timmar med att yra runt i parken, och då har vi inte sett allt.

Efter Schönbrunn tog vi tunnelbanan mot stan och gick av vid Nachmarkt, en lång gata med en massa olika stånd med mat och delikatesser från olika delar av världen. Där intogs det en Hühnekebap. Det är ganska dyrt att äta här i Wien, så det gäller att hålla i plånboken lite för att vi ska kunna hålla vår budget (vilket vi inte gjort någon dag här, haha...). Eftermiddagen spenderade vi på nöjesfältet Pratern. Amanda fegade dock ur så det blev inget karusellåkande. Till hennes försvar såg det helt jävla livsfarligt ut, tror säkerhetstänket är lite bättre på Liseberg... Vi avslutade dagen med en midsommarpicknick med jordgubbar i Volksgarten. Dessvärre gick det bara att äta hälften av de österrikiska gubbarna. För jordgubbar, det är en sak ingen kan slå svenskarna på fingrarna med!

I morgon tar vi tåget till Prag där vi ska vara tills på tisdag. Nu börjar hela det här spektaklet närma sig sitt slut, idag är det bara en vecka kvar tills vi är hemma!

På återseende i Tjeckien!
//Amanda och Patrik
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Dag 17 - Berlin
11 år sedan
Dag 16 - Prag
11 år sedan
Dag 15 - Prag
11 år sedan
Dag 14 - Prag
11 år sedan
Dag 13 - Sista dagen i Wien
11 år sedan