Stöd Ukraina

Amandahs blogg

Söndag 24 Juni 2012 - Prag

Dag 15 - Prag

Hej!
Idag har vi bockat av de flesta sevärdheterna i Prag. Väldigt mysig stad, känns lite medeltida på något sätt med alla gamla kyrkor och trånga gränder. Vi började med att gå runt lite i Stare Mesto, gamla stan, och gick runt där och strosade ett tag. Sedan gick vi över den fina Karlsbron bland alla miljoner turister och lyssnade lite på alla gatumusikanter som håller till där. Promenaden gick sedan vidare uppför ännu en brant backe (varför ligger alla borgar uppe på ett berg?) upp till Pragborgen. Här gick omkring lite och tittade på alla byggnader med sina fina dekorationer. Sedan kände vi att vi höll på att kräkas om vi skulle se ännu en fin gammal byggnad (15 dagars sightseeing har satt sina spår), så vi gick tillbaka till gamla stan och käkade lunch.

Lagom efter lunchen var klockan påväg att slå ett, så då gick vi till Rådhuset för att spana in det astronomiska uret. Varje heltimma drar det lilla skelettet på sidan av uret i gång ett klockspel, med 12 apostlar som tittar ut genom luckorna i klockan. Sjukt mycket människor samlades för att se den korta föreställningen, som förvisso var lite fnissig, men ganska överskattad.

På kvällen gick vi till Hard Rock Café och käkade riktigt god mat och drack varsin cocktail. Portionerna var enorma, så vi var bra mätta när vi gick därifrån, tillbaka till vårat rosa hotell (utan AC = jävligt varmt!).

//Amanda och Patrik
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Dag 17 - Berlin
11 år sedan
Dag 16 - Prag
11 år sedan
Dag 15 - Prag
11 år sedan
Dag 14 - Prag
11 år sedan
Dag 13 - Sista dagen i Wien
11 år sedan