Stöd Ukraina

Apologizes blogg

Tisdag 6 Mars 2012 - Hoi An
Resealbum: Vietnam

Crazy busdriver

Haj,

Nu har vi lyckats ta oss till Hoi an lite längre norrut, precis som planerat. Självaste bussresan började med en väldigt.. väldigt arg och otrevlig vietnames som rådde om bussen. Vi klarade oss bra eftersom vi lyssnade på hans krav om att vi skulle sitta i en "5mans bedd" längst bak i bussen, men när han ville trycka in 2 engelsmän och 1 vietnames där också så började protesterna lite eftersom resten av bussen var tom. Han svarade med att skrika, gasta och slå i madrasserna. Vi hade dock inget problem med att dela med dessa personer eftersom de var trevliga och alla var i samma situation.

Denna busschaufför är den enda elaka personen vi har träffat på i Vietnam och han kompenserade för hela folket. De stannade bara för att ta en snabb cigg och pisspaus för sig själva då och då. När vi väl vågade ge oss av bussen när de stannade började de skrika på engelsmannen som inte hade satt på sig skor, så han fick inte gå av bussen utan. De skrek "NO TOILET" och pekade på träden. Efter detta lilla stop lyckades vi i alla fall somna tills Martin blev dränkt utav en gammal nudelsoppa som ramlade från våningen över. Han fick täcka över sängen med filten vi fick så det gick bra. Lite senare fick vi tillslut en paus på 15 min och efter den sov vi resten av vägen. 11,5 timmar tog det.

När vi kom fram halv 6 på morgonen såg vi hur mopederna började flockas runt bussen när vi drog in i staden och vi hörde redan inne i bussen hur de började gasta om hotel och erbjudanden. Vi tog 2 motos till ett hotel en bit från Centrum och det är där vi sitter nu. Vi fick dock inte checka in förns 4 timmar efter vi hade anlänt så vi passade på att gå på marknaden som öppnade då på morgonkvisten, det var en trevlig morgon trots allt.

Bilder kommer fortfarande inom kort, problem med uppkopplingen!

Mvh Martin och Jennie
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

7 mars
12 år sedan
Crazy busdriver
12 år sedan
5 mars
12 år sedan
Nu jäklar ska det dykas!
12 år sedan
Nha Trang
12 år sedan