Stöd Ukraina

Apologizes blogg

Måndag 5 Mars 2012
Resealbum: Vietnam

5 mars

Tjobre,

Ojdå, det här blev visst lite bortglömt, vi är inte så rutinerade bloggare.

Sen sist har vi gått dykarkursen en par dagar vilket gick jättebra, det var häftigt! Nu är vi certifierade och har även passat på att ta två dyk till efter kursen.

Vi har också besökt vinpearland och varit 12-13 år igen, var på vattenland, tivoli och akvarium, allt på en och samma ö.

Igår var vi på en liten ö-tripp och besökte tre stycken öar här i krokarna, där fick vi träffa på både björnar, elefanter, strutsar och apor. (hundar, getter och rådjur också....)

Annars har vi mest slappat, ätit på en massa olika restauranger och druckit öl på "dykarklubben" där vi träffar schysst folk varje dag.

Det är ganska svårt att beställa mat här ibland, om man är vegetarian och glutis det vill säga, man försöker förklara så gott det går men får in bröd den ena gången, panering den andra osv..

Igår när vi åt lunch på en av öarna så var vi med om en spännande upplevelse, det bjöds på nån slags vietnamesisk buffé med massa olika rätter och vi hamnade vid ett bord fullt med endast vietnameser. Maten som inte är särskilt välbekant för oss var god men svår att hantera. En bricka med rispapper och ingredienser till att rulla egna vårrullar till exempel. Vi gjorde vårt bästa, kikade lite hur proffsen gjorde och gjorde ett gott försök att äta med pinnar. Ganska snabbt blev vi avslöjade och erbjöds en varsin sked att äta med (vilket alla barn runt bordet som var under 4 år gjorde). Det var väldigt trevligt iallafall, dom hjälpte oss att hälla upp mat på rätt sätt och vi pratade så gott vi kunde utan att vi kunne samma språk. Bilder på detta kommer senare.

Ikväll ger vi oss ifrån Nha trang, en tolv timmar lång bussresa väntar och klockan sex imorgon bitti hamnar vi i en ny stad, Hoi an.

So long. Bilder kommer, vi lovar.
Dela med andra:    

Kommentarer
Ovblo säger:
7 dagar kvar
Postat 2012-03-05 22:13  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

7 mars
12 år sedan
Crazy busdriver
12 år sedan
5 mars
12 år sedan
Nu jäklar ska det dykas!
12 år sedan
Nha Trang
12 år sedan