Stöd Ukraina

Trebs blogg

Fredag 2 September 2005 - Budva
Resealbum: Dreamtrip

Budva

Lat N 42° 17,08', Long E 18° 51,67'
Idag: +32 °C (89.6 °F)

Budva är ytterligare en badort med stranden kantad av stora hotell, visserligen mot en kuliss av höga berg i bakgrunden. Men vi börjar bli lite ”hard to please”, så istället tog vi en sväng förbi Montenegros gamla huvudstad Cetinje och Kontor på vår resa mot Dubrovnik i Kroatien.

När vi kom över bergen mot Kontor som har syd Europas djupaste fjord, så var vi så nära att vi nästan kunde kasta sten på staden, trots att vägskylten bredvid skvallrade om det var två mil kvar. I Kontor finns också en jättegullig liten medeltidsstad innanför en både stor och hög ringmur som klättrar upp för bergsväggen och avslutads med ett fort på toppen. Nu när turistsäsongen är på upphällningen var det inte alls mycket besökare där.

Vi träffade en kille som heter Ingo. Han bräcker oss verkligen vad det gäller resplaner. För tre veckor sedan startade han från tyskland och planerar att resa jorden runt på sin motorcykel - under fem år. Läs mer på http://www.ingoweltweit.de

Gränspassagen till Kroatien gick fort och lätt. Framemot kvällen var vi i Dubrovnik, med sina blankslitna marmorstens gator. Den gamla fina delen av Dubrovnik klarade sig bra trots att staden utsattes för omfattande granateld under 1991-1992. Vi såg en karta över gamla stan där alla nedslag var markerade med en svart prick, den var alldeles fullkletad med svarta prickar. Som väl var kunde vi inte se några spår av detta när vi vandrade runt i stan. Det är garanterat knökfullt här under brinnande turistsäsong, men nu var det alldeles lagom mycket folk i stan.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan