Stöd Ukraina

Sundhis blogg

Torsdag 28 December 2006

Bouqete dag 2

Gick upp ganska tidigt. Idag tankte vi att vi skulle pa kaffetur och sen till de varma kallorna.

Men vi startade med frukost och Glenn tvattade sina strumpor. Sen fick vi lite brattom sa vi tog taxi till Caf'e Ruiz. Vi anmalde oss och vantade pa bussen som skulle ta oss till odlingarna. Dar fick vi en genomgang pa bra engelska om hur kaffeodling, skordning, torkning och behandling gick till. Mycket intrssant. Odlingarna var ekologiska. Vi fick bland annat lara oss att alla mask och mogelangripna bonor saldes for att gora neskaffe pa. Sa det dricker vi aldrig igen.

Sen akte vi tillbaka dar vi trffades vilket var rosteriet. Vi fick lara oss annumer och fick med oss kaffe hem.
Vi tog oss en kopp kaffe innan det var dags for att packa badklader och ta oss till de varma kallorna. Vi tog bussen och promenerade den sista biten. Val framme hittade vi en liten pol som var full med amrikaner och vidrigt ackligt varmt vatten. V sa direkt att dar hoppar vi inte i. Vi letade lite runt och till slut hittade vi en kalla till som ingen annan anvande. Mysigt! Vi bytte om och hoppa i. Vattnet var sa varm sa att man brande sig. Men efter et tag hade vi vant oss och den varma luften som vi fortu svettades i var helt plotsligt kall. Sen var det dags for lunch. Vi hade tagit med oss mackor och ostdipp samt oliver, kakor och bananer. Inte sa latt att gora fika har.

Vi satte oss i solen av njot. Helt plotsligt kom en hel skock amrikaner som upptackt var kalla. Hela omradet blev fullt med folk. Vi packade ihop oss och gick ned till floden och tog oss ett kallt dopp istallet. Dar fick vi vara lite ifred. Sen promenerade vi tillbaka till bussen, fast den kom aldrig. Vi vantade nastan en timma innan vi fick lift av en lokalbo. Han ville ha 12 dollar for resan som med bussen kostar 8. Men det var det vart, annars hade vu ju inte kommit hem.

Ikvall hade Glenn bestamt att vi skulle ata fisk och skaldjur. Vi letade igenom halva stan tills vi bestamde oss for pizza istallet. Glenn holl fast vid sitt beslut och bestallde skaldjurspizza, den var slut...

Annu en underbar solig dag pa var semester.

Imorgon ska vi till skilnad fran Maui ga ner for en vulkan istallet for upp.
Dela med andra:    

Kommentarer
Danielfrojd säger:
Barbie, Glenn har bara ett par strumpor... trodde alla var medvetna om det... =P
Postat 2007-01-09 01:07  Anmäl
Llena säger:
Vilken händelserik resa! Önskar er en fortsatt rolig resa, och självklart ett gott nytt år!
Kram från Lena, Tomas och John
Postat 2007-01-01 00:39  Anmäl
Barbie säger:
Hela familjen Nilsson önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!..
ps har Glenn bara ett par strumpor??... kraaamizar!
Postat 2007-01-01 00:23  Anmäl
Barbie säger:
GOTT NYTT ÅR önskar Maria!!!!!
Postat 2006-12-31 16:54  Anmäl
Myregrund säger:
Familjen Myregrund hälsar er alla ett gott nytt år (det är den 31:a mitt på dagen här nu). Hoppas att ni fortsätter ha en jättebra resa!! Det är väldigt kul att läsa om era bravader och även familjen Johansson följer er blogg med spänning nu :-)
Här i Stockholm är det grått och trist och regnar :-(, är inte alls "avis" på er ;-) Njut och ha roligt nu!
Må så gott!!!
Postat 2006-12-31 11:28  Anmäl
Mamsenpapsen säger:
Nyårs hummrarna har nu anlänt till Ängsv. Vi önskar Er alla ett Gott Nytt År!!!!Vi är hundvakt till Stockholmstjejen Bunnie. Urbusväder med regn o rusk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hoppas Ni har det varmt!!!
Postat 2006-12-30 19:04  Anmäl
Gunochevert säger:
Vad härligt att vi också får följa med er på den här resan genom att läsa på bloggen. Ni verkar uppleva många spännande äventyr. Moster följer er också på bloggen och hälsar till er. Gott Nytt År till er alla fyra önskar ma och pa!
Postat 2006-12-30 13:34  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Lima dag 2
17 år sedan
Lima
17 år sedan
cusco
17 år sedan
Machu Picchu
17 år sedan
Ollantaytambo dag 2
17 år sedan