Stöd Ukraina

Sundhis blogg

Fredag 29 December 2006

Bouqete dag 3

Vandring ner for vulkanen Baru.
Vi stallde klockan tidigt for att komma i tid till vandringen. Tog bussen en timma ner till David, bytte buss mot Cerra Punto, dar vi var framme kl 11. Vi trodde att vi skulle kunna ta en taxi dar ifran till vulkanen, men stopp... Vagen var sa dalig sa att det fanns bara en taxi som korde.
Vi hittade i alla fall ett hotell att fraga om hjalp pa. De hade en givetvis en mycket dyrare bil ledig. Och eftersom vi var sugna pa att komma hem innan det blev mork valde vi att ta den bilen.

"Vagen" var verkligen dalig men vi kom till slut upp och at var medhavda lunch. Nu startade vi vandringen ned for molnregnskogen. Vi horde faglar och sag annu fler for oss nya vaxter. Nastan det forsta vi sag var apor, kul. Precis i slutet drabbades vi av en regnskur annars var det soligt och lagom varmt hela dagen.

Efter tre timmars vandring kom vi ur skogen, det skulle bli skont att fa ga pa en riktig vag. Forst gick det utfor, sedan gick det uppfor, uppfor, uppfor....
Efter en kilometer uppfor kom vi till reservatets slut. Asfalt! Dar horde vi en bil tuta, precis nar vi startade var vandring mot Bouqete. Pa en skylt stod det att det skulle vara 3 kilometer att ga, sa vi fortsatte var promenad.

Efter en halvtimmes promenad motte vi bilen som vi horde tuta. En 10 arig grabb var chauffor. Senare kom vi pa vad bilen hade tutat pa. Dar stod det tre stora kor mitt pa vagen. Men vi lyckades ta oss forbi korna utan att reta upp dem och fortsatte resan mot hotellet.

Eter ytterligare en timmes vandring borjade vi ana orad, klockan var nu runt fem och vi tyckte att vi borde vara framme nu. Da blev vi omkorda av samma bil som tutade forut. Han stannade och slappte av tva grabbar och vi fragade om vi fick folja med pa flaket ner till Bouqete. Det var inga problem sa vi hoppa upp. Det visade sig att vi hade en mil kvar till Bouqete. Vilken tur att vi fick skjuts! Tur var ocksa att vi hade en aldre forare nu, han var sakert 14 ar.

Pa vagen till hotellet sag vi en Seafood-restaurang och antligen skulle Glenn fa sin blackfisk. Maten var underbart god men dyr. Det blev en god natts somn.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Lima dag 2
17 år sedan
Lima
17 år sedan
cusco
17 år sedan
Machu Picchu
17 år sedan
Ollantaytambo dag 2
17 år sedan