Stöd Ukraina

Sambuca84s blogg

Måndag 5 Maj 2008 - Katoomba
Resealbum: Australien -08

Blue mountains

tja tja .....

Japp da var det dags igen for ett litet inlagg till ni dar hemma som laser detta :)
efter en natt pa bussen landade jag i huvudstaden Canberra klockan sju pa morgonen ,var betydligt battre vader an i Melbourne men fortfarande snorkallt ... checkade in pa mitt hostel det dyraste sa har langt pa resan satan 32$ det e lite val mycket sarskilt nar det var en enda stor byggarbetsplats ,bara kallvatten i duschen o lite andra sma problem men men man kan ju inte lyckas jamt .
jag o en tysk kille tog vara ben o gick en stadig runda upp till parlamenthsuet e ju inte specielt intresserad av politik men vi gick en svang i huset anda ... efter sakerhetskontroll battre an flygplatserna ....
Fick ju iallafall en bra utsikt over Canberra fran taket pa byggnaden. vad ska man saga om Canberra ? inte mycket va inget hojdar stalle inte sa roligt men e ju skoj o sett det som sagt . Blev bara en natt i Canberra innan jag dagen efter hoppade pa bussen till Sydney (mycket buss just nu ...) Sa efter fyra timmar plus tunnelbana o en promenix kom jag till mitt hostel jag redan hade bokat , var ett skojigt stalle hande nagot hela tiden traffade manga trevliga personer dar. traffade aven tre personer jag motte i Canberra sa vi blev ett litet gang . motsatsen till Canberra hade jag inte trakigt en enda sekund i Sydney var en bra stad och en trevlig sadan ocksa . Manga parker o ga omkring i o mycket att se o gora o folk festade verkligen varje dag har . Sydneys gamla del var trevlig att joddla runt i, en av dagarna nar jag var dar hade dom nagon slags hyllning till 70talet varsta gatufesten .. hander alltid nagot spannande i en stad men det e skont att komma dar ifran ocksa :) sag val i stort det mesta alla turister pratar om o lite till det var en skon blandning av allt du kunde lagga dig pa en strand om du ville eller vara mitt i stan o bara glassa runt har man bara pengar kan man gora hur mycket som helst . en av dagarna tog jag o en kanadensare baten till ett Zoo i stan , var lange sedan jag var i en djurpark det e ju faktiskt ratt skoj aven om jag sett dom flesta djuren redan .. Koalorna va ju sota men verkade lite sloa haha, en sak e ju saker det e ju mycket roligare att se djuren i det vilda pa ett zoo e dom ju nastan som husdjur .
Stallet jag bodde pa var kanon o frukost ingick i priset det e bra . men e lite trott pa pankakor nu :)
Operahuset va ju hur coolt som helst men det var ju nastan gult inte sa skinande vitt som pa alla bilder men frackt var det .. o fran harbour bridge va det en bra utsikt over staden. nar normalt folk tog bussen till bondi beach (en kand strand ) bestamde vi oss for att ga tog lite drygt tva timmar :) stranden i sig var val inte sa markvardig men omgivningarna o strandpromenaden som slingrade sig runt klipporna va ju fint .

Idag tog jag o lamnade storstaden satte mig pa ett tag till ett stalle som heter Katoomba tva timmar fran Sydney uppe i Blue mountains . varfor det heter bla bergen har nagot med traden att gora ser tydligen lite blatt ut nar det e valdigt varmt . Stallet har e iallafall bra lugnt o skont , vart pa en tretimmars vandring i nationalparken nu i eftermiddags va skoj manga fina vattenfall o tjusig utsikt . stallet ligger pa 1100 meter har . Imorgon ska jag ta en langre tur o kolla runt, finns manga leder att folja inte som i Malaysia nar vi fick leta efter stigarna .....

// anders
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet