Stöd Ukraina

Lenils blogg

Måndag 23 Augusti 2021 - Bakar

Bakar och Opatija

Började regna precis när vi skulle åka strax efter 9. Lägenhetsvärden som vi inte sett röken av sen vi kom, tittade ut från sin balkong och frågade om allt varit bra, sa att vi kunde lämna nyckeln i dörren och önskade oss en fortsatt trevlig resa. Såg några katter innan vi åkte.

Vi hade bestämt oss för att kika in i Bakar på vägen. Där fanns en lång historia, gamla hus och trånga gränder. Massor av katter och några hundar. Full storm dessutom. Staden var tyvärr inte så inbjudande, lite svårt att få grepp om historiken. Efter en rundvandring körde vi vidare mot Opatija och snart kom det utlovade regnet. Lite svårt att hitta parkering så vi bestämde oss för att åka till Plodine för att handla lite och äta lunch. Trodde deras café skulle ha mackor men de hade bara kaffe, sprit och öl. Hittade färdigpackade mackor inne i affären som vi tog med till caféet. Det gick ju också bra. Gick in på hotellet vid 13:30 men man fick absolut inte checka in förrän kl 14. Vi fick dock tips om parkeringshus 350 m bort och så fick vi ett visitkort med stämpel och signatur som vi ska lämna när vi åker för att få rabatt. Hotellet är 5-stjärnigt men det märks knappt. Vi har visserligen havsutsikt från vår balkong men den är på första våningen så blir ju inte så fantastiskt som högre upp. Nu gillar ju inte jag höjder så jag ska väl inte klaga på just det kanske. Det står i beskrivning att man ska få tofflor och badrock men det finns inte. Rummet ska dessutom vara superior men känns som ett standard. När vi ställt in våra väskor så går vi över gatan till hotellets glassbar och köper semesterns första glasscup som vi smaskar i oss under en stor parasoll i regnet tillsammans med varsin drink. Sen tar vi en tur på strandpromenaden Lungomare som sträcker sig hur långt som helst, åt båda hållen. Regnet har gjort uppehåll och det är lite lagom varmt. Kanske kommer det mer regn under kvällen men vi hoppas på att få i oss middag utan att bli dyngsura.

Inget regn alls på kvällen utan bara behagligt sommarväder. Alltså vill man äta middag ute. Men här är det omöjlig att få ett bord om man inte bokat, tvärtom mot Krk alltså! Eller egentligen inte för där kunde man ju inte boka. Vi kollar Ruzmarin som ligger på en bakgata men där kan vi få ett bord först kl 21. Vi nappar inte på det utan letar vidare. Hittar inget och går tillbaka. Nu kan man få bord från 21:30…vi bokar det och går till en av strandbarerna för en drink. På väg tillbaka går vi in på Savoy och bokar tills i morgon kl 20, vill inte bli för sena eftersom vi ska påbörja resan hem morgonen efter. 21:20 går vi till Ruzmarin igen och då är vårt bord färdigt. Det blir pasta med scampi, grädde och tryffel för mig och en typ köttplatta fast i kopparstekpanna för mannen.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
39 veckor sedan
Podstrana
39 veckor sedan
Norrut
39 veckor sedan
Baddag
39 veckor sedan
Utflykt
39 veckor sedan