Stöd Ukraina

Dachwits blogg

Onsdag 12 Februari 2014 - Auckland

Auckland by Frida

Även fast Auckland inte kändes som en jätterolig stad så kände vi ändå att vi var tvugna att ge det en chans. Så efter vår fantastiska frukost bestående av nudlar för David och en konservburk frukt för mig så gjorde vi oss i ordning och gick ut. Vi ägnade dagen åt att bara gå runt och kolla i affärer. Nya Zeeland är till stor del befolkat av asiater så det var fullt av asiatiska restauranger överallt. Annars kan man nog lättast beskriva staden som backig! Huvudgatan Queen street var någorlunda platt men på var sin sidan tornade sig tvärgatorna upp och det var ett rejält träningspass att gå runt i staden. Tydligen var alla dessa kullar aktiva vulkaner vilket kändes sådär att veta.
Vi förstod aldrig riktigt vad man skulle göra i Auckland som backpacker. Det enda vi hittade att göra var att shoppa lite vilket kanske inte är den optimala backpacker-aktiviteten. Annars var sängarna på hostelet väldigt lockande, de har vi i alla fall varit bra på att använda. Trots att det är 12 timmars tidsskillnad så har vi lyckats programmera oss till att tycka att det är perfekt att somna vid 20... Vilket betyder att jag vaknar klarvaken vid 5 och David sover som en stock till kl 10. Kul för honom...
Kvällen spenderades med film (Thor 2), chips och cola vilket var ett bra avslut på Auckland. Sen var det bara att packa ihop allting för att kunna gå upp vid 6 och ta bussen vidare mot nya äventyr!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet