Stöd Ukraina

Sirapps blogg

Måndag 13 Juli 2009 - Stockholm

Att trivas med tillvaron

När vi ÄNTLIGEN kommit fram till Fourni så haffade vi en av raggarna i hamnen och följde med henne. Vi fick två rum att välja på. Ett för 25€ tror jag och ett för 30€. Pappa valde det dyraste trots att han tidigare samma dag påpekat med ett retfullt smile att "snart är pengarna slut"?????? Han vill få mig att känna mig bortskämd så han älskar att retas. Men jag ligger i lä. Om jag beställer en eller två coca cola till middag och pappa Mythos + vin så drar han mer pengar! Haha! Det förstnämnda för att släcka törsten... Han har möjligen aldrig smakat vatten förrut? *harkel* Åter till ämnet. Vi får i alla fall ett jätte fint rum, om inte det bästa. Fin utsikt och tre sängar, så vi hade det lyxigt.

På kvällen gick vi mot "centrum", som låg 50 meter från där vi bodde. På vägen stannde vi och satte oss på bystranden och tittade på solnedgången.

Pappa är helt exalterad över sitt "klipp" så till middag ska han ha både Fisksoppa och Sotzokakia!? Jag nöjer mig med Briam och EN coca cola. Hela tiden vi är här är pappa helt inställd på fisk. Så fort någon går igenom menyn och kommer till "fiss" dvs. fish så reagerar pappa med "oh, one fish". Fourni är känd för sin stora fiskeflotta och pappa hade förväntat sig fiskar som låg på isbäddar som i staden Kochi i Indien (men vi har också sett det i Grekland på olika ställen) där man får peka på den fisk man vill ha, men så var det inte. Man var tvungen att fråga om det fanns. För övrigt så finns det både red snapper och white snapper i Indien. Och det är också vanligt i Grekland. det vet ni som varit där. Jag och pappa fick världens chock när vi upptäckte det (i Indien alltså). Hur kan det finnas samma art av fiskar i Medelhavet som i Indiska Oceanen?

Hängde ni med nu förresten? Jag måste lära mig att inte skriva så detaljerat. (och förvirrat) Så om du inte förstod de där med fiskarna kan jag upplysa om att det var ett totalt onödigt tillägg. Det här inlägget ska egentligen handla om ön Fourni i Grekiska Arkipelagen och inte om fiskar eller en stad i Indien.

Nästa morgon gick vi till Kambi beach som ligger 20 minuters promenad från Fourni by. Vi hade det skönt och läste mycket böcker i skuggan av Tamariskerna.

Lunch åt vi hos tanten på tavernan som man kommer till om man tar trapporna "längst bort". Man går förbi alla trappor tills man kommer till en "återvändsgränd" och där går en trappa ner mellan några hus. Går inte att missa. På vägen ner till stranden går man förbi en taverna. Jag kommer inte ihåg vad vi åt, men det var jätte gott! Sen solade vi vidare.

På kvällen åt vi hos Nikos. En av de två tavernor som ligger på hamnpromenaden. (Det finns bara 4 tavernor i hela Fourni by) Pappa åt (gissa vad) fish förstås. Jag åt Shrimp Saganaki. Det var bokstavligen det godaste jag åt på hela Fourni. Räkor med feta, grön paprika och någon typ av tomat. Den syrliga feta bröts av den "söta" paprikan. Åh, det var så gott! Jag blev perfekt mätt.

Dagen efter hyrde vi en moped och gav oss iväg. Vi åkte söder ut. På bilden ser ni hur jag hoppar av lycka :) Jag hade nämligen fått myror i benen av att ligga på Kambi en dag till. Även om det var mysigt där.

Vi åkte till Vlychida, Petrokopio och några andra stränder. Men tillslut hamnade vi då ändå på Kambi där vi åt lunch hos den lilla tanten på tavernan. På bilden ser ni oss posera ihop. Det är en hemsk bild på mig, men den bjuder jag på. Ta bort den förfärliga hållningen och det tillgjorda leendet (på mig alltså) så ser det bättre ut. Hon kan ha varit 145. Kanske mer troligt 140. Hon till vänster är 175 :)
På kvällen åt vi på en restaurang längst bort på huvudgatan. Bortom torget. Det var god mat där. (Det var väldigt var mycket mat det här inlägget har handlat om :))

Vi började känna oss lite "mätta" på Fourni nu. Det fanns inte så mycket att göra. Vi hade tänkt åka till Chryssomilea, men vägen dit var inte asfalterad. Vi funderade på att åka över till Thymena en dag också med utflyktsbåt, men det blåste för mycket. Vi började alltså fundera på när vi skulle åka vidare. Vi kom fram till att vi skulle åka till Samos i övermorgon.
Dela med andra:    

Kommentarer
Malbork säger:
En fin berättelse.
Postat 2009-07-28 10:56  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Grias Pedima
12 år sedan
Glass i stora lass
12 år sedan
Blått och vitt
12 år sedan
Riktig Semester
12 år sedan
Årets Greklandsdos
13 år sedan

Senaste bildkommentarerna

Ingridhell
Ingridhell säger om Sirapps bild "I skuggan...":
Så skönt det ser ut.
7 oktober 2009 20:36
Zoca
Zoca säger om Sirapps bild "Fourni":
fiinnnt...
31 augusti 2009 11:56
Rolf_52
Rolf_52 säger om Sirapps bild "Fourni":
fint album och många bilder härlig semesterkänsla
30 augusti 2009 19:41