Flygresor från Göteborg till Nice

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Nice

Flygplatsen i Nice heter Nice Cote D'Azur Airport och ligger 6 km sydost om centrum. Det bästa sättet att sig från flygplatsen till centrum är med buss nr 99 till centralstationen Gare SNCF (enkelbiljett 4 euro).

Det här är Nice

Staden Nice är inte bara en av de äldsta på Franska Rivieran utan i hela Europa. När grekerna grundade staden år 300 f Kr döpte man den efter segergudinnan Nike. De flesta av besökarna till Nice kommer hit för att sola och bada, även om stränderna här mest består av småsten och inte är Rivierans bästa. Nice har konstmuseer i världsklass, bland annat modern konst på MAMAC och särskilda museer för konstnärerna Chagall och Matisse. Vädret i Nice är mycket milt och det går att besöka staden från tidiga våren till sena hösten. Under vintermånaderna ligger temperaturen oftast kring 10 grader.

Hitta billigt boende i Nice

De flesta hotellen i Nice ligger i de moderna delarna av centrum. Ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar ca 50 euro/natt. Om du planerar att semestra i Nice under högsäsongen i augusti bör du boka långt i förväg.

Så tar du dig runt i Nice

De trånga gatorna i Vieux Nice och den vackra strandpromenaden går bara att uppleva till fots. För lite längre sträckor är cykel det bästa alternativet. I cykelställ runt om i centrum finns Velo Bleu-hyrcyklar som kostar en tia per dag.

Så hittar du bästa shoppingen i Nice

De stora shoppinggatorna i Nice är Rue Paradis, Rue de Verdun, Rue de Suède, Rue Masséna och Avenue Jean-Médecin. Färsk frukt och blommor kan du köpa på marknaden Cours Saleya.

Bästa budgettipset för Nice

I förhållande till sin storlek har Nice ovanligt många 4- och 5-stjärniga lyxhotell. Under lågsäsongen går det därför att bo i superlyx för 100 euro/natt. Många hotell har också bra weekenderbjudanden.

Lägsta hittade priser till Nice
Göteborg
3 nov
1 252 kr
Stockholm
13 nov
766 kr
Köpenhamn
20 jan
599 kr
Västerås
2 nov
2 885 kr
Malmö
17 nov
1 773 kr
Umeå
14 nov
1 394 kr
Luleå
14 nov
1 537 kr
Karlstad
10 nov
1 911 kr
Norrköping
4 jan
1 746 kr
Jönköping
16 nov
2 114 kr

Om Nice Frankrike

Nice ligger i sydöstra Frankrike, nära den italienska gränsen. Staden är centrum för Franska rivieran och kända turistorter som Cannes och Antibes ligger bara ett stenkast bort. Det som gör området så populärt är möjligheten att kombinera sol och bad med shopping, kultur, matupplevelser och utflykter i Provence.
Stenstrand
Segling
Vattensport
Weekend
Nattliv
Romantiskt
Shopping
21°
Klimat i oktober
19°
Badtemp i oktober