Flygresor från Göteborg till Milano

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Milano

Det två stora flygplatserna i Milano är Milan Linate Airport (används av flygbolag som SAS och Lufthansa) 8 km sydost om centrum och Milan Bergamo Airport (används av Ryanair) 46 km nordost om centrum. Det billigaste sättet att ta sig från Milan Linate-flygplatsen är med ATM-buss 73 till Piazza San Babila (enkelbiljett 1 euro) eller flygbussen Starfly (enkelbiljett 5 euro). Det bästa sättet att ta sig från Milan Bergamo är med flygbuss till centralstationen i Milano med Autostradale (enkelbiljett 9,90 euro) eller Orioshuttle (enkelbiljett 9 euro).

Det här är Milano

Du kommer att älska den italienska staden Milano oavsett om du är intresserad av mode, opera, nöje, arkitektur, konst eller sport. Mångmiljonstaden är en av världens mest populära turiststäder och lockar både affärsmän och turister. Trots att det finns massor av historiska byggnader som katedralen Duomo, operan La Scala och slottet Castell Sforzesco är nog arenan San Siro viktigast för många svenskar – det är här som Zlatan Ibrahimovic spelar sina hemmamatcher med fotbollslaget AC Milan.De bästa tiden att besöka Milano är under sommarmånaderna april – september.

Hitta billigt boende i Milano

Priserna på boende varierar mycket kraftigt över året och priserna är som högst i mars och oktober när modefolk från hela världen kommer hit för att besöka modemässor och modeshower. Två knep för att hitta billigt boende i Milano är att åka hit i augusti då priserna är mycket låga, och att försöka hitta hotell som ligger nära Corso Buenos Aires eller vid centralstationen, Stazione Centrale. Ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar ca 50 euro/natt.

Så tar du dig runt i Milano

Hela centrala Milano är fyllt av sevärda byggnader, coola butiker och ett spännande folkliv. Därför upptäcker du staden bäst till fots. Med en 1- eller 2-dagsbiljett (4,50 / 8,50 euro) får du fria resor med kollektivtrafiken och kan åka både buss, spårvagn och tunnelbana.

Så hittar du bästa shoppingen i Milano

För den som är modeintresserad är Milano rena paradiset. De klädmärken som inte har egna butiker här är inte värda att köpa. Det stora shoppingområdet i Milano är Quadrilatero d'Oro där de flesta butikerna ligger vägg i vägg längs fyra stora gator. Köpcentret Galleria Vittorio Emanuele stod klart 1877 och är troligen världens vackraste galleria. För att hitta de absolut bästa fynden måste du åka till Serravalle Scrivia, en timme med bil/tåg från Milano. Det här är Europas största outlet med över 180 butiker.

Bästa budgettipset för Milano

Nästan alla museer i Milano har särskilda veckodagar eller tider då det är gratis inträde. För flera museer så är det gratis att gå in på fredagar efter klockan 14.

Lägsta hittade priser från Göteborg till Milano
Wizz Air
1 apr
697 kr
Ryanair
7 maj
730 kr
Ryanair
23 apr
758 kr
Ryanair
27 feb
766 kr
Ryanair
20 mar
797 kr
Ryanair
6 mar
833 kr
Ryanair
14 maj
841 kr
Ryanair
24 mar
841 kr
Ryanair
8 mar
869 kr

Om Milano Italien

Historia
Arkitektur
Weekend
Storstad
Lyx
Nattliv
I miljonstaden Milano i norra Italien lockar trendig shopping, fotboll, opera, konst, arkitektur och en smakrik matkultur. Lyxigaste shoppingen finns kring Via Monte Napoleone och vackraste sevärdheterna ligger runt torget Piazza del Duomo.

Karta över Milano