Hur tar man sig till Milano centrum på bästa sätt?

13 feb. 2017 13:14
Visningar: 1056
Hej!

Jag har hittat ett flygresa till Bergamo flygplats och undrar om det är möjligt att ta sig till norra Milano (där vårt hotell ligger) på ett smidigt sätt, ifall flyget anländer kl 23 00 på kvällen. Finns det flygbussar så sent på kvällen? Eller ska man hellre satsa på en taxi? - hur mycket ska man räkna med att en taxi lär kosta?

Är det dyrt att ta tåget (metro) från norra Milano? Jag läste att hotellet vi eventuellt ska bo på ligger utanför "the urban zone" och att metro-biljetterna kan kosta mer med anledning av detta.

Finns det någon italiensk hemsida som motsvarar vårt sj.se där man kan kolla upp tågtiderna osv?
Av Palazzi
13 feb. 2017 17:30
Bolaget Terravision har avgångar var 30min (minst) fram till 00.45, från Bergamo flygplats till Milano.

Om du återkommer med namnet på hotellet kan jag avgöra om det finns bussar/pendeltåg/tunnelbana från Milano Central till ert hotell nattetid.
Möjligen kan det vara värt att ta taxi från centralen, om ni är några som kan dela...
Av Birgere
13 feb. 2017 18:10
Varför inte ta första natten i Bergamo? Sedan strosar ni runt där nästa dag och drar er mot Milano på eftermiddagen dagen efter.
Av Cattta
13 feb. 2017 18:26
Varför inte boka första hotellnatten i närheten av flygplatsen och åka in till milano på morgonen
18 mars 2017 12:14 (redigerad)
Säger likadant Bergamo är mysigt. När vi var där för ngr år sedan gick det en "vanlig" stadsbuss precis utanför terminalen, den tog vi direkt till gamla stan som är jätte mysigt. Sedan är det bara att ta tåget till Milano. Det gjorde vi, hur smidigt som helst.
Milano
Italien Ali, 25 okt. 2007
Updaterad av Ali för 11 år sedan
4
Någon som har nått bra prisvärt tips på boende i Milano? Gärna centralt. ... Ali: Toppen! Det ska jag gå in och kolla ;-) Tusen tack! ... Ali: >Citerat från valle74: >Prisvärt o Prisvärt, vi fick bra pris på detta lyxhotell/designhotell när vi var där sist. >http://www.unahotels.it/english/ ...
Boende till studenter i Milano!
Italien Dowie, 23 jan. 2008
Updaterad av Il_dottore för 10 år sedan
1
Till hösten 2008 ska jag börja studera i Milano, ganska centralt då, i tre år. Därför måste jag redan nu börja tänka på boende. Har ni några tips på vart jag skulle kunna hitta nåt billigt boende i Milano? Jag har tidigare aldrig varit i Italien, så jag uppskattar all info jag kan få =) ...
Hotell i Milano
Italien Annrok, 5 mars 2010
Updaterad av Hkn för 8 år sedan
2
Jag och två tjejkompisar ska till Milano i slutet på april och skulle gärna vilja ha tips på något bra hotell, hyfsat centralt, men är inte ett krav, utan priset ska inte vara alltför högt. Någon som har bra tips? Hälsningar Anna ... Hkn: Townhouse 12 – inte mitt i smeten, inte ute på vischan. ...
Taxi i Milano
Italien Nossloannah, 19 okt. 2014
Updaterad av Nisse524 för 4 år sedan
2
Åker till Milano med laget på torsdag, tänkte ta en dagstur till schweiz en dag för att kolla naturen och käka choklad, typ chiasso eller liknande. Tar bara 40 min med bil så tänker att man kanske kan ta taxi.. Är det någon som vet ungefär hur mycket en sån tur kan gå på? Är runt 4 mil. ...
Italien; Florens - Toscana - Cinque Terre - Milano
Italien Lagersten, 14 juli 2011
Updaterad av Lskarattresa för 7 år sedan
9
Hej, Vi är 2 pars som åker 21 juli-11 till Italien. Vi flyger till Pisa sen är tanken att vi ska ta oss med hyrbil, buss eller tåg runt omkring våra huvudmål som är Toscana och sedan väst kusten upp mot Cinque Terre för att sedan åka hem från Milano. Vi vill se, uppleva, äta så mycket som möjligt ...
Kollektivtrafik i Milano
Italien Sofiarohdin, 22 maj 2015
Updaterad av Birgere för 3 år sedan
1
På söndag ska jag och min syster åka till Milano för att gå på en spelning... Vi har lite svårt att bestämma oss för vart vi ska bo. Är det någon som vet vad en taxiresa på ca 30 min kostar? Eller hur sent bussar går och om dessa är pålitliga? Försökt hitta på nätet vilka tider som ...

Om Milano Italien, Europa

Weekend
Lyx
Arkitektur
Nattliv
Historia
Storstad

Milano är känd som världens modestad och välbesökt av såväl kändisar som fotomodeller och turister, men staden erbjuder mycket mer än så!

Milano är en av få städer i världen där besökaren kan se en exklusiv designerbutik ligga vägg i vägg med ett kapell från medeltiden – kontrasterna är en upplevelse i sig. Stadens yttre delar är påtagligt slitna och vittnar om tiden som industristad medan stadskärnan är desto mer modern. I centrum av Milano ligger den mest populära sevärdheten, katedralen Il Duomo från 1300-talet som bjuder besökarna på en hisnande promenad mellan takets spiror.
Flertal museum bjuder besökaren på konst och historia, exempelvis Pinacoteca di Brera och Palazzo Reale. Även Giorgio Armani har sitt eget museum, Armani Silos. I klostret intill kyrkan Santa Maria delle Grazie kan den konstintresserade uppleva Leonardo da Vincis mästerverk i original, ”Nattvarden”. Visningarna är begränsade så boka i god tid.
I direkt anslutning till Duomo ligger den anrika shoppinggallerian Galleria Vittorio Emanuele II med butiker, lyxiga caféer och fina restauranger. Avnjut en Aperol Spritz på en av terrasserna eller fönstershoppa i de lyxiga designerbutikerna, det sistnämnda görs dock bäst på gatorna runt den Gyllene Triangeln. Den matintresserade bör besöka delikatessvaruhuset Peck och avlägga ett besök på Amorino, Milanos bästa gelateria. Tröttnar du på storstaden kan du ta din tillflykt till slottet Castello Sforzesco och dess trädgård Parco Sempione för en stunds avkoppling.