Hur tar man sig till Milano centrum på bästa sätt?

13 feb. 2017 13:14
Visningar: 1925
Hej!

Jag har hittat ett flygresa till Bergamo flygplats och undrar om det är möjligt att ta sig till norra Milano (där vårt hotell ligger) på ett smidigt sätt, ifall flyget anländer kl 23 00 på kvällen. Finns det flygbussar så sent på kvällen? Eller ska man hellre satsa på en taxi? - hur mycket ska man räkna med att en taxi lär kosta?

Är det dyrt att ta tåget (metro) från norra Milano? Jag läste att hotellet vi eventuellt ska bo på ligger utanför "the urban zone" och att metro-biljetterna kan kosta mer med anledning av detta.

Finns det någon italiensk hemsida som motsvarar vårt sj.se där man kan kolla upp tågtiderna osv?
Av Palazzi
13 feb. 2017 17:30
Bolaget Terravision har avgångar var 30min (minst) fram till 00.45, från Bergamo flygplats till Milano.

Om du återkommer med namnet på hotellet kan jag avgöra om det finns bussar/pendeltåg/tunnelbana från Milano Central till ert hotell nattetid.
Möjligen kan det vara värt att ta taxi från centralen, om ni är några som kan dela...
Av Birgere
13 feb. 2017 18:10
Varför inte ta första natten i Bergamo? Sedan strosar ni runt där nästa dag och drar er mot Milano på eftermiddagen dagen efter.
Av Cattta
13 feb. 2017 18:26
Varför inte boka första hotellnatten i närheten av flygplatsen och åka in till milano på morgonen
18 mars 2017 12:14 (redigerad)
Säger likadant Bergamo är mysigt. När vi var där för ngr år sedan gick det en "vanlig" stadsbuss precis utanför terminalen, den tog vi direkt till gamla stan som är jätte mysigt. Sedan är det bara att ta tåget till Milano. Det gjorde vi, hur smidigt som helst.