Transport mellan Milano och como

21 juli 2017 17:23
Visningar: 1559
Hej!
Vi gifter oss i september i år och planerar att sticka direkt till comosjön efter bröllopet. Jag har förstått det som att det är smidigast att flyga till Milano? Men då återstår frågan hur man smidigast tar sig från Milano flygplats till Como?
Av Birgere
21 juli 2017 18:24
Beror helt på vilken flygplats ni kommer till.
Milano har 3 stycken, Malpensa, Linate och Bergamo.
Men när ni bestämt er vart ni flyger så står det på resp flygplats hemsida hur ni tar er till Como.
24 juli 2017 08:31
Var ska ni bo ?
Av Sierra
24 juli 2017 10:45
Oavsett vilken flygplats ni kommer till får ni ta er in till Milanos tågstation varifrån det går tåg var tredje tim. Tåget tar 36 min till Como.
Av Birgere
24 juli 2017 11:51
Citerat från Sierra:
Oavsett vilken flygplats ni kommer till får ni ta er in till Milanos tågstation varifrån det går tåg var tredje tim. Tåget tar 36 min till Como.
En omväg som jag ser det, Från Malpensa är bäst via Saronno och Bergamo via Monza eller Lecco. För Linato stämmer det nog om det inte finns direktbussar.
Taxi är även det ett alternativ..
Av Sierra
24 juli 2017 14:55
Det kan så vara. Tåget går i alla fall direkt och kostar €8.
24 juli 2017 15:30
Tåget går väl till Como stad om jag inte minns fel?

Staden är mysig, men om det vore min bröllopsresa skulle jag nog satsa på någon av byarna eller lyxhotellen runt sjön. I så fall krävs ytterligare en transport från Como stad.
Av Sierra
24 juli 2017 19:35
Citerat från Jeppereser:
Tåget går väl till Como stad om jag inte minns fel?
Korrekt!
Det finns naturligtvis inget tåg till byarna eller lyxhotellen.
Milano flygplatstransfer
Italien Joslilja, 29 sep. 2016
Updaterad av Travelmania för 2 år sedan
2
Hej! Har planer på att flyga till Milano lör 15/10 och hem tis 18/10 med Ryan air och med Ryan air kommer dåliga flygtider. . Vi landar kl. 23.30 på lördag natten och undrar hur man bäst tar sig in till Milano från Bergamo flygplats? Verkar som att bussarna slutar gå vid midnatt och tågen ...
Cinque Terre eller Como på höstlovet
Italien Sommar19, 22 juli 2015
Updaterad av Sisso för 3 år sedan
1
Hej! Funderar över att åka iväg en långhelg i slutet av oktober. Tanken är att flyga till Milano och därefter ta tåget till Cinque Terre eller Comosjön. Vet att det är lite off-season. Är det någon som varit där vid den tiden på året?Tänker att det måste gå utmärkt att vandra och turista??? ...
Milano i 3 dagar
Italien Blueskye, 3 apr. 2014
Updaterad av Birgere för 5 år sedan
11
Hej! Jag och en vän skall besöka Milano i 3 dagar i början av Juni. Är det någon som har några tips? Jag har läst in mig en del och kommer att köpa en resguide med, men jag tänker mer om det är någon som har varit där som kan rekommendera något som inte står i guide böckerna? Är det dyrt att ...
Transport Bergamo-Bibione
Italien Mipumo, 4 maj 2009
Updaterad av Emanuelsson för 9 år sedan
2
Hej vi ska vara borta 2 veckor tisdag-tisdag och funderar på att boka 1v lägenhet i Bibione, det blir då mitt i eftersom det blir illigare att boka lördag till lördag. Innan Bibione tänkte vi tillbrina runt Gardasjön, Como och ev avsluta med en snabb sväng till Venedig innan vi tar oss till Bergamo. ...
3 Italienska sjöar: Como, Lugano, Maggiore!
Italien Desires, 29 juni 2016
Updaterad av Williamwilliam för 2 år sedan
4
TACK Birgere och andra som tipsade mig ang detta område! Det blev en fantastisk resa med underbara upplevelser! Vidunderligt vackert! (Ja - detta slår även Garda, där vi varit tidigare!) Vill ni titta in o kolla på mitt långa inlägg med massor av foton hittar ni det här http://www.desires.se/# ...
Milano
Italien Hera05, 1 juni 2015
Updaterad av Birgere för 3 år sedan
4
Jag och sambon åker till Milano i tre dagar. Vad bör man inte missa ( domen är redan inplanerad.)? Vi är inte så mycket för märkesshopping men går gärna på marknader o lite billigare affärer. Funderar även på att hyra bil en dag - någon som har tips på bra dagsutflykter? Vad är bäst- hyra bil ...

Om Milano Italien, Europa

Weekend
Lyx
Arkitektur
Nattliv
Historia
Storstad

Milano är känd som världens modestad och välbesökt av såväl kändisar som fotomodeller och turister, men staden erbjuder mycket mer än så!

Milano är en av få städer i världen där besökaren kan se en exklusiv designerbutik ligga vägg i vägg med ett kapell från medeltiden – kontrasterna är en upplevelse i sig. Stadens yttre delar är påtagligt slitna och vittnar om tiden som industristad medan stadskärnan är desto mer modern. I centrum av Milano ligger den mest populära sevärdheten, katedralen Il Duomo från 1300-talet som bjuder besökarna på en hisnande promenad mellan takets spiror.
Flertal museum bjuder besökaren på konst och historia, exempelvis Pinacoteca di Brera och Palazzo Reale. Även Giorgio Armani har sitt eget museum, Armani Silos. I klostret intill kyrkan Santa Maria delle Grazie kan den konstintresserade uppleva Leonardo da Vincis mästerverk i original, ”Nattvarden”. Visningarna är begränsade så boka i god tid.
I direkt anslutning till Duomo ligger den anrika shoppinggallerian Galleria Vittorio Emanuele II med butiker, lyxiga caféer och fina restauranger. Avnjut en Aperol Spritz på en av terrasserna eller fönstershoppa i de lyxiga designerbutikerna, det sistnämnda görs dock bäst på gatorna runt den Gyllene Triangeln. Den matintresserade bör besöka delikatessvaruhuset Peck och avlägga ett besök på Amorino, Milanos bästa gelateria. Tröttnar du på storstaden kan du ta din tillflykt till slottet Castello Sforzesco och dess trädgård Parco Sempione för en stunds avkoppling.