Nån som varit i Nice?

28 apr. 2018 16:39
Visningar: 726
Hej!

Undrar om någon som vart i Nice? Kan ni i så fall berätta hur det var? Bra sevärdheter? Nån fin strand? Prisvärt? Passar det att åka dit i okt/nov?
28 apr. 2018 17:01 (redigerad)
Personligen älskar jag Nice. Min familj bodde både där och i Antibes/Juan-les-Pines när jag var liten så det ligger mig varmt om hjärtat.

Okt/nov är helt rätt tid att åka. Man slipper de stora turistströmmarna samtidigt som vädret fortfarande är bra (vi hade mer än 20 grader dagtid förra julen).

Bara att promenera längs Promenade des Anglais och glida ned på någon av strandbarerna för några glas rosé och lite grillade sardiner är trevligt.

Bra stad att vandra i och äta i - glöm inte att ta en tur runt "klippan" och ned till hamnen. Lätt att glömma, men trevligt.

Observera att alla restauranger stiger i pris ju närmare du kommer stranden - och peakar i gamla sta'n.

Runt Nice gäller stenstränder och i Antibes sandstränder.
Av Sierra
28 apr. 2018 18:56
Nice är en härlig stad som vi ofta återvänder till och det är väldigt enkelt och billigt att besöka fler platser längs Rivieran från Nice med buss och framför allt tåg.
Tågen går i båda riktningar många gånger/dag, det är tvåspårig järnväg och norra spåret går österut och södra västerut.

Ett besök uppe på Colline du Chateau, kullen i öster där Promenade des Anglais slutar är värd ett besök för utsiktens skull. Du kan välja att ta trapporna upp eller hissen (gratis).

Återkom om du har fler funderingar.
Av Desires
28 apr. 2018 22:50 (redigerad)
Var där f 3 år sedan i slutet av nov o hade sköna dgr m ca 18 grader o faktiskt en o annan som badade! Gillar stan o närheten t andra orter som Antibes, Villefranche, Menton, Saint-Paul-de-Vence etc. Här kan du läsa om den resan http://www.desires.se/#post195
Återvände f 2 veckor sedan o hade regn varje dag, aldrig varit så dåligt där på 30 år, men var i Villefranche etc. (åkte tåg dit!) Njöt ändå av gamla stan, god mat, viner o mysigt boende i lägenhet! http://www.desires.se/#post213