Zadar- Kroatien

10 apr. 2010 15:42
Visningar: 4270
Hej!

Åker till Zadar i början på maj för en långweekend, 5 dagar.
Någon som har tips på hostel/hotell i Zadar eller ställen runtom? Hur är områderna runt Zadar eller bör man ta sig söderut mot Split?

Tacksam för alla tips!!

Jennie
Av Desires
10 apr. 2010 19:29
Vi har varit i Kroatien många ggr! Senaste gången var vi i just Zadar, i oktober -09. Staden är väldigt trevlig med en fin gammal stad och även helt OK att bada där, finns även en liten sandstrand. Men vi hade lite otur med vädret i oktober, det växlade från att ha varit 24 grader till 10-15 när vi kom dit vilket är ovanligt...... Så vi ägnade oss istället åt att åka till 3 av nationalparkerna som finns där, varav vi tyckte att Plitvice var den mest sevärda. Du verkar så ung så jag antar att du förstås vill roa dig där också, tror att det nog finns ett helt OK nattliv i gamla staden i Zadar! Vi bor alltid i privata lägenheter när vi är i Kroatien, det är både mysigt och billigt, tycker inte deet finns så mycket fina hotell/hostels där så vi föredrar privata lägenheter. tips på fin lägenhet i Zadar hittar du här: http://www.desires.se/#post49 och här kan du läsa om nationalparkerna och även om restauranger etc i Zadar (om du vill...): http://www.desires.se/#post51
Vi har även varit i Split flera ggr (brukar mellanlanda där när vi flyger dit för att sedan ta oss ut till öarna Hvar, Brac, Korcul, Vis, etc därifrån. Split gamla stad är det enda som är sevärt där - och den är verkligen fin! Det finns också en jättestor marknad där intill gamla staden. Återkom gärna om du vill ha mer tips om Kroatien!
Av Desires
11 apr. 2010 15:52
Hej igen!
Hittade fler Kroatientips i tidningen Amelia nr 8, så den kan du köpa om du vill. Bl a dessa tips (för unga!) om Zadar:
Restauranger: Kornat och Fosa (mer specialiserad på fisk)! Kult på Stomorica 4 är en populär mötesplats för unga.
Arsenal är stans nattlivsscen inrymd i en fd ventiansk lagerbyggnad, förutom bar, restaurang och artistscen finns här också små boutiquer.
Annars är tydligen det hetaste stället här i Zadar under sommaren The Garden, som är en stor terass uppe på muren. Här har man chans att höra några av världens bästa dj:ar, kanske pga att stället ägs av musikproducenten Nick Colgan och UB40-trummisen James Brown.
Ja så det verkar ju finnas massor av kul att göra även för er unga!!!!!!!!