Resa till Zadar

Av Selma74
4 juni 2015 10:35
Visningar: 4013
Vi är en familj på två vuxna och två killar på 14 och 18år som planerar att åka till Kroatien i slutet av juni. Vi flyger till Zadar och ska vara borta i 9 dagar. Vi vill ha sol, bad, god mat, vacker natur mm. Vi är en aktiv familj så möjlighet till vandring, cykling, tennis, båtturer mm uppskattas. Undrar var man ska bo? Ska man bo i Zadar eller utanför? Kan man bada i Zadar? Var i Zadar ska man helst bo isf? I vilken prisklass ska man lägga sig för att få ett någorlunda boende, vi behöver ingen lyx!
Jätte tacksam för ALLA tips!

Linda
Av Desires
4 juni 2015 22:53
Zadar är trevligt! Och visst kan du bada där nära citykärnan! På stranden Kolovare som ligger precis utanför gamla stan, eller så kan ni göra en utflykt ut till någon av de fina öarna utanför Zadar - Dugi Otok (med sandstranden Sakarun), Kornatiöarna t ex.

Tycker nog att ni ska bo i Zadar eller precis i utkanten, det är trevligt att promenera in till den gamla stadsdelen på kvällarna, där finns det många bra restauranger (det går också bussar in till stan).

I juni bör ni hitta bra boende i privata lägenheter för ca 50-70 EUR per natt

När vi bodde i Zadar åkte vi till de fina nationalparkerna, t ex närmast belägna från Zadar ligger Paklenica på södra sidan av Velebit som är det största bergsmassivet i Kroatien. Vi besökte även Krka vattenfall (ca 6 mil fron Zadar) samt den allra mest sevärda nationalparken Plitvice. Dit är det ca 10 mil från Zadar, men om man vill kan man bo där över en natt, Plitvice är den största nationalparken här, ett jätteområde med 16-tal sjöar och skummande vattenfall, mycket sevärt för naturintresserade!
Foton från nationalparkerna o mer Zadar-tips http//www.desires.se/#post51
Av Selma74
5 juni 2015 09:03
Tack för tipsen Desire! Har tittat lite på dina inlägg från Zadar och du tipsar om ett boende där ni bodde, ligger det bra för oss tror du? Har även funnit boenden som verkar vara lite mer centralt, men jag tycker det är jätte svårt att veta för ibland så anges avstånd till något annat litet centrum och inte Zadars centrum! Ska man bo i Gamla stan kanske? Tycker det är svårt att få grepp om var det passar oss bäst?
Av Desires
6 juni 2015 23:23
De boenden jag tipsar om ligger lite utanför gamla stan. Det trevligaste och mesta är koncentrerat till gamla stan - det är det mysigaste området i Zadar, så det är där man vill vara på kvällarna! För oss tog det nog kanske 25 min att gå in dit, det går även bussar om man inte vill gå så långt. Det finns även en liten roddbåt som man kan åka med över till gamla stan ...charmigt och annorlunda!

Så hittar ni bra boende nära gamla stan blir det nog bra för er. Lycka till!
11 juni 2015 16:45
Hej!

Du och familjen kommer med all säkerhet att få en underbar semester. Själv har jag bara varit i Zadar vid 2 tillfällen men med Desires info så hittar Ni säkert rätt ställe att bo på. Just nu är det riktigt varmt, +33 gr, och skönt vid den kroatiska kusten.

Tänk på att solen är stark så hög solskyddsfaktor är bra. Det är ju inte alltid så lätt att få 2 tonårspojkar att smörja in sig men man blir snabbt röd särskilt om Ni går utmed havet.

Myggorna är hungriga så en tub Hysdrokortison kan vara bra att ha med (finns ej att köpa utan recept här). Fenistil är annars en antihistaminkräm som hjäper mot mygbettsklåda som finns på apotek här.

Köp gärna ett par 'badskor', som Ni hittar på många ställen. Kostar inte mycket men skyddar mot sjöborrar. Ser inte särskilt 'häftiga' ut men vem tittar under vattnet. Jag hade användning av mina på Mauritius där det fanns fullt av koraller.

Gå till torget och köp solmogen frukt. Jordgubbssäsongen är så gott som över men njut av körsbär, aprikoser, nektariner och mycket annat. Glassen är väldigt god också.

Ha en härlig resa
Lisa
Av Link93
14 juni 2015 15:36
jag tycker ni borde ta er bort till ön Pag en bit bort. Mycket vackert!
Av Selma74
14 juni 2015 22:09
Tack för era svar! Har bokat upp några olika boenden i närheten och i gamla stan, någon som har förslag på om man ska bo uppe mot havsorgeln eller i andra änden mot Kolovare? Har även tittat på boenden precis vid bron som går över till gamla stan, vad ska jag välja?