Yosemite National Park

4 mars 2011 15:17
Visningar: 5431
Hej! Planerar för en resa framöver till Californien!
Bl.a vill vi åka till Yosomite Nationalpark. Vi är körande med 2 bilar, är ett sällskap i varierande ålder, och med olika kondition mm.
Så hur är enklaste sättet att få se och uppleva Yosomite, utan större vandringar? Mera som stopp här och var inom parken? En av personerna har svårare att gå, dessutom!
Tacksam för svar!
Av Hkn
4 mars 2011 21:08
Yosemite är busenkelt att uppleva per bil (after all, this is the U.S.)...

I botten av hela dalgången finns en enkelriktad asfalterad väg. Bara att följa slingan. Vid många platser har man byggt stora parkeringar. Du stannar. Häpnar över bergväggar på nästan 1000 meter. Fotograferar. Kliver in i bilen igen. Jo, en besökare med helt friska ben kan göra lite mer – promenera till Glacier Point eller upp till något av vattenfallen – men parken är helt galet imponerande även om du bara kör bil.

Däremot kan det vara trångt under högsäsong (sommartid). Jag var där i oktober. Mycket behagligt men ändå långt ifrån folktomt.

Enjoy!

:: hkn ::

PS. Ska uppdatera mitt svar lite. Den här länken går till en karta över Yosemite Valley:
http://www.yosemite.ca.us/maps/yosemite_valley_map.png
Den skarpsynte noterar att det stor Southside Drive och Northside Drive på kartan – med tillägget 'one way' intill.

Eftersom jag var där när det var snudd på vinter och många vägar var stänga, så förstod jag aldrig hur nära Glacier Point man kan komma med bil – det är bara en mycket kort promenad mellan parkeringen och själva utsiktspunkten. Och när man kommer dit (vilket jag alltså missade) ser det ut så här:
http://www.mlewallpapers.com/image/16x9-Widescreen-1/view/View-from-Glacier-Point-183.jpg

Avstängda vägar öppnas i maj månad enligt uppgifter på nätet.
14 mars 2011 17:01
Kan understryka att det kan vara mycket folk, vi var där i September och på vissa ställen var det oerhört svårt att hitta parkering.
Av Bent
14 mars 2011 18:36
Om ni kommer från San Fransisco hållet så passa på att åka Tioga Road (väg 120) genom hela parken till Tioga Pass (östra infarten till parken) där vägen ligger på drygt 3000 meters höjd. Skall ni övernatta i närheten så finns det motell i Mariposa (Best Western).
Av Frap69
16 mars 2011 15:01
Strax utanför Yosemite finns ett ställe som heter Moro Rock (osäker på stavningen) Åk dit underbar utsikt!
Sen går det en buss runt parken i Yosemite.Perfekt om man har barn eller svårt att gå!