Yosemite National Park

20 sep. 2015 20:16
Visningar: 760
Vet att det säket finns massa trådar om följande fråga:

Planerar en tur till yosemite i oktober. Är det för lite att åka upp tidigt från LA så man har 1.5 dag där? Curry village vekrar vara ett alternativ att bo om det finns ledigt har jag läst? Vilken tur rekommenderar ni att gå där om man vill få med sig den vackra naturen osv?
Av Marulk
21 sep. 2015 11:46
1,5dg beroende naturligtvis vad o hur mycket ni vill se av parken. Har ni inte bokat boende ännu är det minst sagt hög tid. Yosemite brukar vara fullbokat månader före. Tänk på att vissa delar som tex Tioga Pass kan vara stängt redan i oktober. Håll koll via webbsida. Förändring kan ske snabbt. Glacier Point är en klassisk utsiktspunkt med panorama vy över dalen.
Dessvärre är delen med giant seqouia stängd tom 2017 pga restaurering. Vill ni se riktigt stora träd välj istället Kings Canyon strax söder om Yosemite.
Vad är er resplan efter Yosemite?
21 sep. 2015 12:20
Här är en beskrivning av en vandring jag gjorde i Yosemite i oktober:
http://www.4000mil.se/?p=64

Nackdelen med hösten är att vattenflödet i Yosemites alla vattenfall är betydligt mindre än på våren.

Det är ovanligt att Tioga-pass stänger redan i oktober, men det förekommer. Har för mig att jag lagt upp en länk till en sida där man kan kolla detta i en tidigare fråga. Om du letar runt lite hittar du nog den.
21 sep. 2015 21:30
tack för alla svar.

Har bokat boende på Curry village och resplanen är ner mot LA/San diego tillbaka efter 1.5 dag.
29 dec. 2015 11:30
Hej, jag sitter och har börjat planera en roadtrip i USA till nästa höst. Jag funderar också på Yosemite 1,5 dagar i oktober med boende på Curry Village så tänkte höra vad du tyckte om boendet och om det var tillräckligt med tid? Eller kanske om du har tips på vad man absolut ska se?