World Resort - Koh Samui

Av Hippa
28 sep. 2013 09:43
Visningar: 371
Någon som bott på denna resort? Vad var bra/dåligt?

Vi ska åka till Koh Samui i maj 2014. Är det OK vatten att bada i då på Bophut stranden. Är den barnvänlig dvs långgrund eller blir det djupt snabbt. Har förstått att stranden är ganska "smal" och det verkar vara mycket högvatten.
Av Walle
29 sep. 2013 09:25
Hej
Vi bodde på Word Resort feb 2011. Ett helt Ok ställe att bo på.
vi bodde i standard bungalows där det fanns plats för tre personer.
Standard var lite enklare så jag rekommenderar att bo i superior bungalows istället... Våra bekanta bodde i såna och de var riktigt fina :-)

Hotellet har en riktigt fin pool och bra massage, prova även fotmassagen i byggnaden bredvid massagen vid poolområdet... Det va så bra!

Riktigt god mat på hotellet också men lite dyrare. Pröva chicken satay vid poolbaren... Så god :-)

Det stämmer som du skriver att stranden är smal och tyvärr lite djup men annars fin. Eftersom vi reser med en grabb som då var 9 år så ville han mest vara vid poolen.

På kvällarna var det mysigt att ta en bil till Fishermans Village, ett typ shoppingområde med mysiga restauranger efter vattnet också.

Vi hade 5 trivsamma dagar på Word Resort :-)
Av Hippa
29 sep. 2013 10:16
Tack för svar Walle :)

Vi har redan bokat och har bokat en standard familjebungalow med 2 rum. Det skiljer 187 kr per natt att ta en superior familjebungalow och då vi stannar i 2 veckor så vi får "nöja" oss med standard :) Blir 4 gången i Thailand så vi har vart med om både bra och sämre boenden. Kraven är inte så stora gällande boende, så länge det finns AC är vi nöjda.

Kan tänka mig att våra stor barnen vill vara mycket i poolen också och från vad jag förstår så finns det en banpool för den minste med, eller? Vi kommer nog åka runt till andra stränder med om det för "svårt" att bada på stranden utanför. Man vill ju se så mycket som möjligt av hela Koh Samui.

Tack för tipsen om mat och massage. Ska ha det i tanken när vi kommer ner.

Vad det du som skulle till Koh Lipe? Fick för mig att jag såg din profilbild i ett inlägg om Koh Lipe. Vi var där i november förra året :)
Av Walle
29 sep. 2013 12:11
Hej igen :-)
Jag kan trösta er med att familje standard är finare än enrums-standard så det blir nog bra :-)
Om ni tar er längre norrut mot mae nam stranden så är det bredare och mera lång-grunt.
När det gäller poolen så finns det en barndel där de mindre barnen kan vara.

Ja det stämmer... vi ska åka tillbaka till koh lipe i feb, denna gång ska vi bo vid Sunrise-stranden :-)

/Walle