Volontärarbeta i Afrika

30 mars 2017 13:00
Visningar: 383
Hallåå hallåå!
2015 var jag volontär i Tanzania i 2 månader, vilket är det bästa jag gjort och jag längtar tillbaka typ varje dag. Så nu planerar jag att åka iväg igen. Men det är ju tråkigt att åka ensam, så finns det någon som är intresserad av att hänga med?
Då Tanzania lockar mig väldigt mycket igen så är det det som jag har kollat på, men jag är inte helt stängd för andra alternativ.
Det jag har funderat på är att åka med Global Contact, https://www.globalcontact.se/, då man först är 4 veckor på en folkhögskola i Kenya där man får lära sig mer om t.ex. kultur och politik i Kenya och Östafrika, man åker på typ studiebesök och helt enkelt förbereder sig för volontärarbetet. Efter det åker man då vidare för att volontärarbeta och då har jag då funderat på att åka vidare till Tanzania.
Hör gärna av dig om du vill hänga med eller är sugen på något liknande så kan vi kanske komma överens om något som båda tycker låter bra!
31 mars 2017 21:02
Hej har i flera år varit intresserad att åka till Afrika som volontär men vad är du inne på för sorts volontärarbete? barn? djur? annat?. Under vilken period hade du tänkt åka dit? Hade verkligen varit roligt att följa med men ska dra till USA till hösten så kan under sommaren eller först nästa höst :)
1 apr. 2017 21:21
Hej, Jag vill volontärarbeta med barn :) men jag funderar på att åka i november i år, och komma hem i kanske februari/ mars
Medlemmen har tagit bort svaret
Medlemmen har tagit bort svaret
27 juni 2017 01:15
Hej! Jag ska iväg nu i augusti i minst en månad. Men jag vill absolut resa mer efter det!! Jag hade väldigt gärna gjort något liknande framöver :)
29 juni 2017 21:24
Hej! Jag har alltid velat volontärarbeta i Afrika. Det är det eller backpacking denna höst! Du får gärna berätta mer, Julia Skoglund heter jag på fb :)