Volontära i Indien (ev Goa)

10 apr. 2013 12:05
Visningar: 911
Hej!
Jag funderar på att åka till Indien i några månader för att volontärarbeta. Det jag vill jobba med är antingen kvinnorättigheter eller barn. Och jag funderar eventuellt på Goa.
Om någon har volontärjobbat i Indien får ni jättegärna berätta om det! Hur var det? Har ni tips på några bra organisationer? Vad ska man tänka på innan man åker?
Tack på förhand!
Av Emmapih
10 apr. 2013 14:23
Hejsan!:)

Letar du efter en resevän också:)
11 apr. 2013 00:52
Jag föreslår att ni går in på www.indien.nu och forumet där, där finns mycket bra info om det ni letar efter.
Mvh
12 apr. 2013 22:15
Jag ska absolut kolla in sidan! :)
Hade dock varit kul att få höra om Indien från ett annat perspektiv också, från någon som varit där för att jobba, om nån där ute har den erfarenheten?
13 apr. 2013 01:19
Jo det finns nog lite material där av folk som jobbat där och även jobbar där nu.
Mvh
Av Annical
14 apr. 2013 23:11
Oj va spännande! Nu har jag inte volontärat i Indien och inte heller arbetat i Goa men kan tänka mig att det skulle vara ett riktigt äventyr! Har dock varit på fältförlagd utbilning när jag studerade till Socionom och befann mig då i Tiruchirappalli i Tamil Nadu. Det är en stor kontrast till vad man är van med i Sverige. Vi besökte behandlingshem för alkoholmissbruk (för män), äldreboende, barnhem, skolor och ett ställe som hjälpte blinda kvinnor att försörja sig själva, osv osv osv.. Minns dock inte namnet på den organisationen för blinda kvinnor. Men går nog att söka upp.

Mitt favoritställe blev då en plats som kallas spastic society. Som jag då förstog det så finns det på åtskilliga platser i Indien och det var en skola för barn med Cerebral Pares. Du kan nog hitta massor på google om det.
17 apr. 2013 21:02
Intressant! Hur fann du det att åka dit ensam? Eller åkte du tillsammans med andra från din utbildning? Hur länge var du där? Hade de ni åkte med fixat med boende och sånt till er?
Av Annical
20 apr. 2013 12:09
Citerat från angie_sthlm:
Intressant! Hur fann du det att åka dit ensam? Eller åkte du tillsammans med andra från din utbildning? Hur länge var du där? Hade de ni åkte med fixat med boende och sånt till er?
Jag åkte med några från min klass och vi hade boende fixat i Trichy. Men trichy är ju väldigt litet och inte heller någon plats turister åker till. Så då bodde vi hemma hos en familj som hyr ut sitt hus till studenter som kommer sådär och vill ta en titt. Jag var borta i sammanlagt 42 dagar. Dock volontärjobbade jag inte utan for mellan organisationer, barnhem osv för att se hur de arbetade där.

Men sen när vi reste runt (till Kerela och Goa) så gick vi bara på de billiga hotellen som stod in lonley planet. De var alltid väldigt bra och överallt fanns det plats. Faktiskt en bok jag rekommenderar att ha med sig om man har tänkt att vara lite spontan på sitt resande!

När jag var där så slogs jag av att i allt kaos som Indien har så finns en otrolig harmoni och kärlek till varandra. Det finns liksom riktiga eldsjälar som är goda rakt igenom! De mesta arbeten med människor sker ju ideellt där och utförs av nunnor. Iallafall så var det på platserna jag var på. Minns när jag var på ett äldreboende som hette "St. Antonys home for the aged." så började de gamla rent av gråta när vi kom. I sånt stort behov var de för mänsklig kontakt. De var fantastiska människor som delade med sig av sina liv till oss. Träffade en gammal man som tyligen rest runt i USA som countryartist och var tydligen väldigt "känd". Nu satt han på ett litet ålderdomshem i södra Indien och såg inte annat än hemmets väggar och den tillhörande gravplatsen utanför.

Det äldreboendet hade en skylt utanför där det stod: "Supported by helpage India, working for the cause and care of older persons". Kanske är någon organisation som ni kan höra av er till också om ni fortfarande är på jakt efter något.
3 maj 2013 23:06
Tack för svaret Annical!
Låter som en bra idé att ha med en Lonely Planet då.
Ja, det där med harmonin och stämningen som verkar finnas där borta är en del av det som lockar mig till Indien.
Vilket var ditt favoritställe av de platserna du besökte? Är det något man bör tänka på innan man åker dit?
20 maj 2013 19:48
Hej!

IndiGo Travel säljer volontärresor till Goa och de har både barnhem och ett hem för utsatta flickor/kvinnor så det borde passa dig perfekt... Dessutom är de billigare än alla andra jag har sett. det drivs av svenskar som bor i Thailand så de håller kostnaderna nere och merparten av pengarna går till projekten och inte till höga löner och annat i Sverige.

www.indigotravel.se de finns på facebook också facebook.com/indigotravelasia

Lycka till! :)
22 maj 2013 22:07
Johanna:
Jag har kikat runt lite på IndiGos hemsida och det verkade ju som riktigt bra resor! Tack för tipset. Har du själv någon erfarenhet av dem? Det var ju toppen att de hade projekt som riktade in sig på flickor och unga kvinnor. Blev även lite inspirerad att åka till Sri Lanka när jag kollade igenom deras olika resor!
23 maj 2013 18:30
Jag har bokat 10 veckor i Nepal med dem, åker i september! :)

Bokade barnhem i Nepal (Kathmandu) men jag har pratat med dem och de är flexibla, eventuellt ska jag prova på att undervisa på skola också. Man kan byta eller testa nåt annat på plats. Skulle tro att det är likadant i Indien och Sri Lanka, antingen kan man boka in sig på ett projekt och sen byta när man är där, eller så kan man kombinera direkt när man bokar. Om du inte kan bestämma mellan att jobba med kvinnoprojektet eller på barnhem kan du ju välja båda! :)
Av Tubbe
23 maj 2013 20:06
Hej

När ni kommer åter från era äventyr vilket blir garanterat ett minne för livet.
Då kanske ni tycker att barnhemmet eller skolan gör sig bra på min sida www.happysuitcase.com

/ Tubbe
25 maj 2013 12:01
Johanna:
Jag jag såg att det var väldigt flexibelt, funderar också på att kombinera antingen två städer i Indien eller två olika länder :)