Vilken ort ska man bo på?

Av Orrigen
29 dec. 2017 15:22
Visningar: 5498
Hej!
Har nu bokat vår resa till Malta:) Men eftersom vi inte varit där förut så skulle vi behöva lite goda råd utav er som varit där. Vi ska vara en vecka. Tänkte eventuellt lägga upp resan så här:
3 nätter i Valetta och 4 nätter på Gozo. Hinner man se det mesta på dessa dagar?
Men undrar nu är Valetta den bästa orten att bo i? Eller bör man bo på St Paul's Bay istället? Vi vill ju se oss omkring på Malta och hinna se sevärdheterna som man inte bör "missa" Vilka är det tycker ni? Vår dotter och pojkvän som ska följa med, dom vill ju se där Game of Thrones spelats in exempelvis.
Var ska man på Gozo? Victoria? Eller andra förslag?

Tack på förhand!
Av Pelle77
29 dec. 2017 16:07
Jag har varit på Malta 2 ggr och bott i S:t Julian’s bägge gångerna. Rekommenderar den orten liksom Sliema eftersom utbud av restauranger och barer är bättre där.

Besök den gamla huvudstaden Mdina som är byggd i sandsten och är väldigt vacker. Valetta kan göras på ett dagsbesök. Jag hade nog lagt fler nätter på Malta än Gozo även om den ön också är fin.

Trevlig resa!
Av Orrigen
29 dec. 2017 23:17
Tack för ditt svsr😊Är det långt emellan St Julian och Silema? Här du ngt hotell du kan rekommendera i St Julian om vi skulle välja att bo där?
Av Ansun
1 jan. 2018 10:56 (redigerad)
Vi bodde i Sliema och tyckte det var perfekt. Vi bodde på "Sliema Marina Hotel".
Hotellet var ingenting speciellt, men rent och fint och med en fantastisk utsikt över Sliema, hamnen och Valetta. Nära till turistbåtar och Hop-on-Hop-off-bussarna, bara över gatan.
Även färjan över till Valetta går från andra sidan vägen av hotellet. Även Bussarna som gick till St Julian gick utanför hotellet, så man hade alla möjligheter att på ett lätt sätt ta sig vidare om man ville det. Vi åkte runt en del till de andra orterna i närheten, det var smidigt och lätt med bussen.

Tänk bara på att inte välja det billigaste rummet på hotellet, då kan du få fönster mot bakgården. Välj ett rum med balkong för den fantastiska utsikten.
Det finns mycket restauranger och butiker i området.

Vi besökte den gamla huvudstaden Mdina en dag, väl värt ett besök.
Besökte även den lilla fiskebyn Marsaxlokk som på söndagar har en stor marknad. Det var riktigt mysigt att strosa runt där i hamnen och se de färgglada båtarna.
För att komma till Marsaxlokk och Mdina så fick man först ta bussen från Sliema (eller färjan över) till bussterminalen i Valetta för att byta buss för att ta sig vidare. Köp ett busskort så åker du enkelt och billigt (det är även billigt att lösa vanlig bussbiljett)
Det går även buss till Gozo direkt från Sliema, du behöver inte åka in till bussterminalen i Valetta för att byta.

Jag rekommenderar dig att gå in på Tripadvisors Malta-forum. Där hittar du all information du behöver
https://www.tripadvisor.com/ShowForum-g190311-i348-Malta.html
Av Jonas73
1 jan. 2018 16:46
Hej,
Liksom Ansun rekommenderar jag boende i Sliema. Jag bode på "Sliema Marina Hotell". Ett ganska bra cityhotell, inget märkvärdigt, men med perfekt läge nära bussar och turistbåtar och färjan till Valetta. Fantastisk utsikt från takterrassen och de lite dyrare rummen med balkong.

Kan även rekommendera restaurang Ta Kris i Sliema som serverar traditionell maltesisk mat i trevlig miljö. Bokning av bord rekommenderas under högsäsong.

Jag håller med om att Mdina är värt ett besök liksom korsriddarborgen Fort st Angelo och gravkammarna i Ħal Saflieni Hypogeum. Biljetter till Hypogeum måste bokas 1-2 månader i förväg på Heritage Malta:s webbsida. Jag tycker nog att 3 nätter på själva Malta är i minsta laget för att se alla sevärdheter.

/Jonas
Av Ansun
1 jan. 2018 17:15 (redigerad)
Håller med om att äta på Ta Kris och rekommenderar även restaurangen II-Merill. Supergod Maltesisk mat!
Båda restaurangerna är populära, så boka bord innan.
Av Orrigen
1 jan. 2018 17:26
Citerat från Trea:
Vi har varit tre gånger på Malta, och är väldigt förtjusta i denna ö! Vi har samlat massor av tips, både om Malta och Gozo, hotell etc här: http://www.freedomtravel.se/restips/europa/sydeuropa/malta/
Tack för en fantastisk reseblogg :) Nu är det ju inte förrän i juni vi ska åka men oj vad sugen man blir. Men hyrde ni bil när ni var där? Hinner man se mycket på en vecka? Vill ju se alla tips som ni delade:) Kanske ska minska ner till 2 nätter på Gozo, även om det ser fantastiskt ut där. Vad tror ni?
Av Orrigen
1 jan. 2018 17:33
Tack för alla tips :) Tack Jonas för att du rekommenderade att vi ska boka korsriddar borgen, det vill vi ju inte missa. Tack också Ansun för alla dina goda råd. Ska börja kika på hotell nu. Och det blir nog 5 nätter på Malta och två i Gozo tänker jag nu istället.
Av Ansun
1 jan. 2018 17:35
Vi var i Sliema en vecka, och det var faktiskt lite för länge. Vi hade planer på att besöka Gozo med en natts övernattning, men det började regna så vi ställde in de planerna.
Men kanske fördela 4 nätter på Malta och 3 på Gozo? Räkna med att varje ställe ni vill åka och se på tar den dagen i anspråk.
Av Orrigen
2 jan. 2018 19:55
Hej och god fortsättning! Nu har vi bokat hotell i Slimma:) Marina hotell. Ser ut att ligga bra till för utflykter runt ön. Men har ni några förslag på hotell på Gozo? Är det boende i Victoria som gäller, eller är även Kercem okey om man inte har bil?
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Orrigen
2 jan. 2018 21:02
Men det känns ju bra Ansun😊Bokade också ett rum med balkong😊Nu gäller det bara att hitta något på Gozo också😊
Av Trea
2 jan. 2018 21:13
Citerat från Orrigen:
Citerat från Trea:
Vi har varit tre gånger på Malta, och är väldigt förtjusta i denna ö! Vi har samlat massor av tips, både om Malta och Gozo, hotell etc här: http://www.freedomtravel.se/restips/europa/sydeuropa/malta/
Tack för en fantastisk reseblogg :) Nu är det ju inte förrän i juni vi ska åka men oj vad sugen man blir. Men hyrde ni bil när ni var där? Hinner man se mycket på en vecka? Vill ju se alla tips som ni delade:) Kanske ska minska ner till 2 nätter på Gozo, även om det ser fantastiskt ut där. Vad tror ni?
Vi har varit på Malta både privat och på pressresa. När vi varit där privat har vi åkt lokalbuss samt båt. På pressresa har vi blivit skjutsade till några ställen. Men självklart kan man hyra bil också! Malta är inte så stort, så man kan hinna en del på en vecka, men samtidigt vill man ju inte stressa på semestern ;) Våra tips kommer ju från att vi varit där tre gånger, så jag skulle nog inte försöka hinna allt ;) Personligen skulle jag lägga lite mer tid på huvudön Malta och lite mindre tid på Gozo. Gozo har fantastisk natur och är väldigt fint för naturupplevelser, men det finns kanske ändå mer att se och göra på huvudön. Sedan beror det självklart på vad man vill göra osv.