Vilken ort ska man bo på?

Av Orrigen
29 dec. 2017 15:22
Visningar: 4305
Hej!
Har nu bokat vår resa till Malta:) Men eftersom vi inte varit där förut så skulle vi behöva lite goda råd utav er som varit där. Vi ska vara en vecka. Tänkte eventuellt lägga upp resan så här:
3 nätter i Valetta och 4 nätter på Gozo. Hinner man se det mesta på dessa dagar?
Men undrar nu är Valetta den bästa orten att bo i? Eller bör man bo på St Paul's Bay istället? Vi vill ju se oss omkring på Malta och hinna se sevärdheterna som man inte bör "missa" Vilka är det tycker ni? Vår dotter och pojkvän som ska följa med, dom vill ju se där Game of Thrones spelats in exempelvis.
Var ska man på Gozo? Victoria? Eller andra förslag?

Tack på förhand!
Av Pelle77
29 dec. 2017 16:07
Jag har varit på Malta 2 ggr och bott i S:t Julian’s bägge gångerna. Rekommenderar den orten liksom Sliema eftersom utbud av restauranger och barer är bättre där.

Besök den gamla huvudstaden Mdina som är byggd i sandsten och är väldigt vacker. Valetta kan göras på ett dagsbesök. Jag hade nog lagt fler nätter på Malta än Gozo även om den ön också är fin.

Trevlig resa!
Av Orrigen
29 dec. 2017 23:17
Tack för ditt svsr😊Är det långt emellan St Julian och Silema? Här du ngt hotell du kan rekommendera i St Julian om vi skulle välja att bo där?
Av Trea
1 jan. 2018 09:59
Vi har varit tre gånger på Malta, och är väldigt förtjusta i denna ö! Vi har samlat massor av tips, både om Malta och Gozo, hotell etc här: http://www.freedomtravel.se/restips/europa/sydeuropa/malta/
Av Ansun
1 jan. 2018 10:56 (redigerad)
Vi bodde i Sliema och tyckte det var perfekt. Vi bodde på "Sliema Marina Hotel".
Hotellet var ingenting speciellt, men rent och fint och med en fantastisk utsikt över Sliema, hamnen och Valetta. Nära till turistbåtar och Hop-on-Hop-off-bussarna, bara över gatan.
Även färjan över till Valetta går från andra sidan vägen av hotellet. Även Bussarna som gick till St Julian gick utanför hotellet, så man hade alla möjligheter att på ett lätt sätt ta sig vidare om man ville det. Vi åkte runt en del till de andra orterna i närheten, det var smidigt och lätt med bussen.

Tänk bara på att inte välja det billigaste rummet på hotellet, då kan du få fönster mot bakgården. Välj ett rum med balkong för den fantastiska utsikten.
Det finns mycket restauranger och butiker i området.

Vi besökte den gamla huvudstaden Mdina en dag, väl värt ett besök.
Besökte även den lilla fiskebyn Marsaxlokk som på söndagar har en stor marknad. Det var riktigt mysigt att strosa runt där i hamnen och se de färgglada båtarna.
För att komma till Marsaxlokk och Mdina så fick man först ta bussen från Sliema (eller färjan över) till bussterminalen i Valetta för att byta buss för att ta sig vidare. Köp ett busskort så åker du enkelt och billigt (det är även billigt att lösa vanlig bussbiljett)
Det går även buss till Gozo direkt från Sliema, du behöver inte åka in till bussterminalen i Valetta för att byta.

Jag rekommenderar dig att gå in på Tripadvisors Malta-forum. Där hittar du all information du behöver
https://www.tripadvisor.com/ShowForum-g190311-i348-Malta.html
Av Jonas73
1 jan. 2018 16:46
Hej,
Liksom Ansun rekommenderar jag boende i Sliema. Jag bode på "Sliema Marina Hotell". Ett ganska bra cityhotell, inget märkvärdigt, men med perfekt läge nära bussar och turistbåtar och färjan till Valetta. Fantastisk utsikt från takterrassen och de lite dyrare rummen med balkong.

Kan även rekommendera restaurang Ta Kris i Sliema som serverar traditionell maltesisk mat i trevlig miljö. Bokning av bord rekommenderas under högsäsong.

Jag håller med om att Mdina är värt ett besök liksom korsriddarborgen Fort st Angelo och gravkammarna i Ħal Saflieni Hypogeum. Biljetter till Hypogeum måste bokas 1-2 månader i förväg på Heritage Malta:s webbsida. Jag tycker nog att 3 nätter på själva Malta är i minsta laget för att se alla sevärdheter.

/Jonas
Av Ansun
1 jan. 2018 17:15 (redigerad)
Håller med om att äta på Ta Kris och rekommenderar även restaurangen II-Merill. Supergod Maltesisk mat!
Båda restaurangerna är populära, så boka bord innan.
Av Orrigen
1 jan. 2018 17:26
Citerat från Trea:
Vi har varit tre gånger på Malta, och är väldigt förtjusta i denna ö! Vi har samlat massor av tips, både om Malta och Gozo, hotell etc här: http://www.freedomtravel.se/restips/europa/sydeuropa/malta/
Tack för en fantastisk reseblogg :) Nu är det ju inte förrän i juni vi ska åka men oj vad sugen man blir. Men hyrde ni bil när ni var där? Hinner man se mycket på en vecka? Vill ju se alla tips som ni delade:) Kanske ska minska ner till 2 nätter på Gozo, även om det ser fantastiskt ut där. Vad tror ni?
Av Orrigen
1 jan. 2018 17:33
Tack för alla tips :) Tack Jonas för att du rekommenderade att vi ska boka korsriddar borgen, det vill vi ju inte missa. Tack också Ansun för alla dina goda råd. Ska börja kika på hotell nu. Och det blir nog 5 nätter på Malta och två i Gozo tänker jag nu istället.
Av Ansun
1 jan. 2018 17:35
Vi var i Sliema en vecka, och det var faktiskt lite för länge. Vi hade planer på att besöka Gozo med en natts övernattning, men det började regna så vi ställde in de planerna.
Men kanske fördela 4 nätter på Malta och 3 på Gozo? Räkna med att varje ställe ni vill åka och se på tar den dagen i anspråk.
Av Orrigen
2 jan. 2018 19:55
Hej och god fortsättning! Nu har vi bokat hotell i Slimma:) Marina hotell. Ser ut att ligga bra till för utflykter runt ön. Men har ni några förslag på hotell på Gozo? Är det boende i Victoria som gäller, eller är även Kercem okey om man inte har bil?
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Orrigen
2 jan. 2018 21:02
Men det känns ju bra Ansun😊Bokade också ett rum med balkong😊Nu gäller det bara att hitta något på Gozo också😊
Av Trea
2 jan. 2018 21:13
Citerat från Orrigen:
Citerat från Trea:
Vi har varit tre gånger på Malta, och är väldigt förtjusta i denna ö! Vi har samlat massor av tips, både om Malta och Gozo, hotell etc här: http://www.freedomtravel.se/restips/europa/sydeuropa/malta/
Tack för en fantastisk reseblogg :) Nu är det ju inte förrän i juni vi ska åka men oj vad sugen man blir. Men hyrde ni bil när ni var där? Hinner man se mycket på en vecka? Vill ju se alla tips som ni delade:) Kanske ska minska ner till 2 nätter på Gozo, även om det ser fantastiskt ut där. Vad tror ni?
Vi har varit på Malta både privat och på pressresa. När vi varit där privat har vi åkt lokalbuss samt båt. På pressresa har vi blivit skjutsade till några ställen. Men självklart kan man hyra bil också! Malta är inte så stort, så man kan hinna en del på en vecka, men samtidigt vill man ju inte stressa på semestern ;) Våra tips kommer ju från att vi varit där tre gånger, så jag skulle nog inte försöka hinna allt ;) Personligen skulle jag lägga lite mer tid på huvudön Malta och lite mindre tid på Gozo. Gozo har fantastisk natur och är väldigt fint för naturupplevelser, men det finns kanske ändå mer att se och göra på huvudön. Sedan beror det självklart på vad man vill göra osv.
Svaret är borttagen på grund av brott mot Reseguidens användarvillkor
Hotell på Malta? Gozo eller Blue Lagoon?
Malta Annassnapshots, 7 feb. 2015
Updaterad av Annl för 4 år sedan
2
Hej! Jag är tjej på 20 år som vill till Malta, undrar lite om vilka hotell man ska bo på, Vill bo på själva Malta (hört att Silema är bra område) Vill ha tillgång till sol&bad, shopping, utekvällar, kunna ta sig till antingen Blue Lagoon eller Gozo. På tal om Blue Lagoon eller Gozo, hinner man ...
Vart ska man bo?
Malta Frippe81, 28 apr. 2014
Updaterad av Gunillad för 5 år sedan
4
Hej! Vi fundera på att åka en vecka till Malta eller Cypern i sommar. Vi tar gärna emot bra tipps på bra hotell och orter man kan tänkas bo på. Vi är ute efter lugn och ro med sol och bad nära stranden. Det får gärna finnas ett litet centrum där man kan gå och strosa i på kvällarna med lite ...
Språkresa på Malta, dyrt att bo där?
Malta Naviiid, 24 juni 2013
Updaterad av Sarahjohnsson för 6 år sedan
4
Hej! Tänker åka iväg på en språkresa till Malta och undrarhur dyrt det är där? Enligt skolorna där är boende rätt dyrt, därför undrar jag hur dyrt allt annat är, mat, alkohol, klubba osv. Gärna jämfört med Sverige/London/Alicante. Räcker CSN pengar? Tack på förhand. ... Sarahjohnsson: Kom hem från ...
Boka hotell innan eller på plats på malta?
Malta Klasse, 5 maj 2013
Updaterad av Annl för 6 år sedan
2
i sommar har jag beställt en resa till malta. jag ser verkligen fram mot att få åka på semester dit. det jag funderar på är om jag ska boka hotell redan nu eller kan man vara lite wild and crazy och leta hotell på plats? Jag tänkte i alla fall beställa hotell första och sista natten. Micke ... ...
Malta och bra hotell..
Malta Kicki60, 28 jan. 2011
Updaterad av Anja_swe för 7 år sedan
3
Någon som har varit på Malta, tips bra och prisvärt hotell.Hoppas på svar.Vi har tänkt åka 27 sep en vecka 4 vuxna och 3 barn. ... Anja_Swe: Jo men visst, börja med att kika in de olika orterna på http://www.maltahotell.se/ själva är vi väldigt nöjda med hotellen i st Julian. Maltas längsta ...
Att bo på Malta
Malta Ali, 20 juni 2011
Updaterad av Elverano för 8 år sedan
3
Är det någon som har bott, eller kanske bor på Malta? Jag tar tacksam emot alla tips. Tex var är bäst att bo / var ska man undvika att bo. Bra tips på länkar att hitta boende, gärna direkt från ägare. Länkar på bra jobbsidor m.m. Vill du dela dina kunskaper om malta så tar jag tacksamt emot ...

Om Malta Europa

Ön Malta ligger mitt i Medelhavet och är ett populärt resmål för alla som längtar efter sol och värme. Här finns såväl härliga stränder som mysiga klippbad och det går att bada en bra bit in i november.

Sevärdheter finns det gott om på Malta och landets tillhörande småöar. Besök till exempel den medeltida staden Mdina och promenera i dess smala, vackra gränder. På öns norra kust finner du populära destinationer som Sliema och St. Julians med bra shopping, restauranger och ett pulserande nattliv. På Malta finns såväl romerska kvarlevor som förhistoriska tempel och det finns därmed mycket kultur att ta del av runt om på ön.

Ett besök till den lilla ön Comino och Blue Lagoon med sitt klara och turkosa vatten är ett måste. Ett tips är att åka hit i god tid för få en bra plats då lagunen är mycket populär. Andra populära stränder är till exempel Golden Bay på den södra kusten och Ir-Ramla på den vackra, och något lugnare, ön Gozo. Det finns gott om badplatser på Malta och även St. Peter’s Pool bjuder på en intressant upplevelse för dig som vill bada från klippor eller snorkla. Ett perfekt resmål för dig som uppskattar sol, bad och god mat.

Blue Lagoon, Comino
1 / 21
Paradiskänsla - trots båtar överallt
8 / 21
En gata i Valletta
10 / 21
Grann fiskebåt
11 / 21
Utikt över ön
12 / 21
Blå fönstret
13 / 21
Samma värld-samma måne
14 / 21
Färgglatt i hamnen
15 / 21
Härligt blått vatten i den blå lagunen
16 / 21
En av två vuxenpooler
17 / 21
Blue Lagoon, Comino
18 / 21
Fiskare i Marsaxlokk
19 / 21
Popeye Village
20 / 21
Skeppet Fernandes ligger där borta
21 / 21