Språkresa på Malta, dyrt att bo där?

Av Naviiid
24 juni 2013 02:03
Visningar: 3014
Hej! Tänker åka iväg på en språkresa till Malta och undrarhur dyrt det är där? Enligt skolorna där är boende rätt dyrt, därför undrar jag hur dyrt allt annat är, mat, alkohol, klubba osv. Gärna jämfört med Sverige/London/Alicante. Räcker CSN pengar? Tack på förhand.
24 juni 2013 13:23
Mat och dryck är billigare där.
Jämfört med Stockholm och London så är det bra mycket billigare - men allt är ju billigt i jämförelse!
En bärs kan du få för 3-4 euro eller mer ute.
Av Naviiid
24 juni 2013 23:48
Tack för svaren, jag hade kollat upp vissa av de sidorna och har nu kollat upp resten, men kunde inte få lite ny feedback av "student-rika" (fattiga) människor :P Vet någon ifall CSN-pengarna kan räcka? Har kollat upp några skolor och insett att det är riktigt dyrt med boende, i London fick man betala runt 140 pund för ett rum i delad lägenhet och ungeför 100 euro i Alicante, men det verkar som att man behöver betala runt 220-260 euro för samma sak i St julians. Någon som vet hur man skulle kunna fixa boende på egen hand? Tack igen
15 juli 2013 10:42
Kom hem från 2 veckors semester på Malta för en vecka sen, alkohol ute på klubbarna i paceville, där bargatan ligger kan ju variera, men standard för en öl är 2,5 euro ! Sen finns det ett ställe som heter Nordic, som serverar vodka redbull för samma pris.
Shotbrickor, mellan 12-15 shottar om jag inte minns fel kostar 10 euro !

Mat i mataffär är lite billigare än hemma, iallafall i Sliema där jag bodde, sen är ju burgerking, mcdonalds osv i princip samma priser som i Sverige :)

Alkohol i mataffärerna är mycket billigare än hemma, om man INTE dricker cider. cider är pissdyrt, en öl i affären går på mellan 4-10 svenska kr beroende på vilken sort,
En flaska mellan 15-40 sek. om man vill ha nåt billigt.
Mojito blandning ca 80 svenska kr. Haha vet inte om jag kan skriva mycket mer nu, fråga om du undrat nåt !