Språkresa till malta. STS/EF?Alkohol?

13 jan. 2014 21:53
Visningar: 6753
Hej! Jag är 14 år och fyller 15 i år, och har tänkt åka till malta på språkresa i sommar.

Vad tycker ni är bäst? STS eller EF?

Jag skulle aldrig röra en droppe alkohol, jag lovar. Så om man inte dricker något, eller så, då påverkas man väl knappt av att kanske några andra dricker? Förutom att det kanske försvinner nån från gruppen för att hen skickas hem osv. Eller bör jag endå inte åka dit pågrundav alkoholen som alla tjatar om?

Är det inte likadant med supandet i andra länder också, bara att det kanske är lite enklare att få tag i på Malta vad jag har hört?

Jag har tänkt på i värdfamilj. Är det bra? Vad är bäst, resort/värdfamilj?

Skulle bli jättetacksam av svar. Behöver råd
13 jan. 2014 23:34
Har själv varit språkreseledare och du kommer inte påverkas om någon annan dricker alkohol. Har själv inte varit på Malta och vet inte exakt vad du pratar om när det gäller alkohol. Det är ju absolut förbjudet att deltagarna dricker och om inte efterlevs är det ganska dåliga ledare och värdfamiljer.
Av Inat
17 feb. 2014 21:13
hej jag är också en tjej på 14 år (född 99) som ska åka själv till Malta i sommar. jag ska åka med EF. jag vill inte dricka på språkresan men är rädd att alla andra ska göra det! jag funderar på att åka med gruppen från 10-14 då det inte kommer vara alkohol! har dock inte bestämmt mig helt än.om du ser det här och ännu inte bokat resa, skicka ett mejl till mig (Logga in för att se e-postadress) så kanske vi kan snacka :)
Av Amd90
18 feb. 2014 18:43
Bodde på Malta ett tag och tyckte att många som man såg ute verkade extremt unga, så gissar att det är ganska lätt-festat (och att de flesta förmodligen var språkstudenter)

Det finns ett område/en bargata där i princip alla festar (= Paceville), har för mig att språkskolorna ligger väldigt nära. Hur som helst, extremt grisiga ställen enligt mig så bara bra att du skippar festandet :) Vansinnigt mycket mobilstölder, man luktar cigarettrök i dagar efteråt trots flera duschat etc. Väldigt fräscht!
16 okt. 2014 14:29
EF är bäst, de har stränga regler när det gäller alkohol. De har också haft mycket bra ledare de 2 åren som jag rest med dem. Jag tror att alla språkreseföretag är emot alcohol men jag vet av erfarenhet att EF har nolltollerans, det står I deras papper att man inte ens får hålla I en ölburk, även om man inte dricker.

Vill du ha bra väder, roliga aktiviteter och internationella kurser så är EF bäst tycker jag. Då bör du också åka till Malta eller någon engelsk stad som ligger långt söderut.
16 mars 2015 15:17
EF flyttade alla sina språkresor för de under 17 år från St Julian's till Sliema för typ 2 år sedan just för att komma bort från partygatorna i Paceville. Sliema är fräschare, har bättre hotell och studenthem, och som sagt finns det inte samma partyliv md "alkohol-frestelser" där. De har haft nolltoleransen mot alkohol länge, men nu är det lättare att få den att funka. Jag tror inte du kommer att uppleva något problem, och skulle någon annan student skaffa alkohol - gå bara därifrån (och berätta helst för din språkreseledare att det förekommit alkohol).