Vilken ö uppfyller våra kriterier? Naxos?

Av Josen
28 jan. 2013 19:53
Visningar: 1491
Hej!

Vi är 4 vuxna som skall åka till Grekland för första gången i Augusti i 2 veckor och söker därför lite tips om vilken av öarna vi skall välja.

Följande skulle uppskattas:
* Lagom stor ö med gott om utflyktsmål så man ej blir rastlös
* Genuin matkultur. Gott om bra restauranger och inte bara turistfällor.
* Så fina stränder som möjligt, gärna småstränder med fint vatten och klippor
* Fin natur, kanske med möjlighet till vandring?
* Genuina, mysiga byar/städer som kan besökas när man villa ha nåt annat än turiststråken
* Lätthet att ta sig runt
* Möjlighet till snorkling/(dykning)?

Vad vi förstått så är det många som har Naxos som favorit. Kanske är den vad vi söker? Kommer vi då att gå miste om de mindre öarnas "paradis-känsla"?

Är det bäst idé att boka ett färdigt charter-paket eller skulle man t.ex. kunna sätta ihop en egen resa där man besöker 2 olika öar under en vecka vardera?

Alla former av tips mottages tacksamt!
28 jan. 2013 21:03
Hej!
Naxos är en riktigt pärla och en bra ö att ha sitt basecamp på. Från Naxos kan ni även åka till Paros som jag personligen tycker erbjuder en lite skönare atmosfär.Från Paros är det enkelt att ta den lilla båten till Antiparos för några lugna dagar med härliga stränder och turkost vatten.
Naxos och Paros erbjuder en hel del historia och monument. Fler små byar i bergen är också värda sitt besök. Ett av mina absoluta favoritmonument är Dimitris tempel på Naxos, ligger makalöst vackert som i en dal.
En riktig paradiskänsla får man på Koufonissi som också ligger i Kykladerna, en liten ö man kan vandra runt, med ett skönt lugn. Många säger att det är där de finaste stränderna finns men jag tycker att de på Antiparos och Naxos är lika fina.
Jag föredrar att plocka ihop mitt eget paket (flyga på Aten och sedan ta färjan ut från Pireus), det ger en skön frihetskänsla. Man kan även ta endast flygstol med Apollo till Santorini och sedan sköta sig själv och sitt boende var man vill och sedan flyga med dem tillbaka. Så gjorde jag de första gångerna. Båtresan mellan Santorini och Naxos är inte alltför lång och då kan man även passa på att beskåda medelhavets finaste solnedgång på Santorini.
Hoppas ni får en fantastisk resa!