Vilka av nationalparkerna i costa rica utmärker sig mest?

5 juni 2015 12:28
Visningar: 982
Hej.
Jag skulle vilja ha tips på vilka av nationalparkerna ni anser är mest värd att besöka ifall man inte hinner besöka alla 25 och ändå inte vill missa något. Vilka av nationalparkerna utmärker sig mest och vilka är relativt lika?
Om man tex ska välja ut 5 stycken som är så olika som möjligt vilka skulle man då välja.
Vilka är svårast att ta sig till?
5 juni 2015 13:51
Tex vilken hade ni valt av montezuma och manuel antonio.
Tacksam över svar.
6 juni 2015 08:11
Intressant fråga om ett spännande resmål!

Den dagen jag åker till Costa Rica kommer jag inte att missa Corcovado NP i södra CR.
Som jag har förstått det var det där mycket av Mitt i naturens Costa Rica special spelades in...

Kan nog vara svårt att få bra svar på en så pass detaljerad fråga här på RG? Forumet är helt enkelt för litet.
Jag skulle kolla Trippans forum i stället, tex:
http://www.tripadvisor.com/SearchForums?q=Best+national+parks&scope=2&ff=813&geo=291982&returnTo=__2F__ShowForum__2D__g291982__2D__i813__2D__Costa__5F__Rica__2E__html

Återkom gärna i tråden efter din resa och berätta vilka NP du besökte!
6 juni 2015 10:42
Jag spenderade tre veckor i Costa Rica för några år sedan och började då resan på karibiska sidan i puerto viejo, gjorde en tur till bocas del toro i Panama och fortsatte sedan till Tortoguero - som var en fantastisk naturupplevelse trots lågsäsong (här är det vad jag hört betydligt trängre med turister när sköldpaddorna lägger sina ägg). Tortuguero känns lite som jurassic park och bjuder på häftig tät djungel, alligatorer och fåglar. Och stora mängder regn.

Sedan åkte vi vidare mot vulkanen Arenal och däromkring är det väldigt turistigt men värt ett besök om man är sugen på att besöka något av baden men annars skulle jag nog säga att det finns vulkaner på andra ställen också. Därefter åkte vi till Monteverde som jag definitivt tycker ska besökas! Molnskogarna är fantastiska och här finns härlig natur, bra vandring och ziplining för den som gillar det. Luften är lite svalare och krispigare här uppe i bergen.

Vi avslutade med en dryg vecka kring Montezuma och Santa Theresa. Montezuma har en härlig atmosfär och perfekt om ni gillar yoga. Hyr en cykel och åk till reservatet Cabo Blanco och vandra ett par timmar tillsammans med skrikaporna till kritvita orörda stränder. Besökte inte Manuel Antonio så kan inte jämföra de två. Santa Teresa är framförallt ett surfparadis men bjuder även på en härlig strand och skön stämning. Hade vi haft mer tid skulle även Corcovado besökts. Corcovado är nog även en av de mest svårtillgängliga nationalparkerna.

Vi reste med buss, minibuss, båt och taxi/jeep och tyckte att det oftast gick smidigt men att man ändå bör räkna med att det tid att förflytta sig. Värt att tänka på är även att det inte går att köra bil tvärs över landet hursomhelst. Är du på karibiska sidan kring puerto viejo och ska till Corcovado på stilla havssidan måste du åka via san José, vilket gör att det säkerligen tar åtminstone två dagar trots att det fågelvägen är väldigt nära.
7 juni 2015 08:07
Tack för svaren! På vad sätt skiljer sig en molnregnskog gentemot en "vanlig" regnskog?
Vi läste om Corcovado och börjar bli intresserade av denna NP. Verkar dock som man numera måste ha guide med sig för att besöka parken. Någon som har någon rekomendation på en bra guide samt prisuppgift för enbart guidade turen. Vi har beslutat att i så fall sova på sirena station och ta med egen mat.