Tortuguero, hur tar man sig dit?

Av Malinaa
21 apr. 2018 19:42
Visningar: 716
Hej,
Vi planerar resa till Costa Rica kommande dec/jan 2018/2019. Vi tänkte hyr bil och åka runt en vecka och sen ta oss till strand på västkusten. Planen är att först ta oss direkt från San Jose till Tortuguero och sen vidare till La Fortuna. Önskar tips på smidigaste lösning. Kan man lämna bilen vid båtarna (som jag förstått att man tar till själva boendet/nationalparken) och sen ta sig vidare till La Fortuna? Blir det omväg? Eller ska man kanske åka med chaufför till Tortuguero och hyra bil först därefter? Var hittar man i sådan fall biluthyrning? Eller har annat förslag?
Mycket tacksam för hjälp med smart resplan.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Malinaa
22 apr. 2018 15:51
Tack för svar! Ja, vi funderar även på buss. Vi är en familj på 4 personer så tänkte att en bil skulle vara smidigt. Inser dock att det är ganska dyrt så kollar även alternativ. Dock viktigt för mig med säkerhet och jag vet inte hur busstrafiken alt Shuttle Vans är.
Medlemmen har tagit bort svaret
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Jonas73
23 apr. 2018 14:38 (redigerad)
Hej,
Det är ganska enkelt att ta sig med lokalbuss från San Jose till Tortuguero. Ta en morgon- eller förmiddagsbuss till Cariari. Där byter ni till en buss till La Pavona varifrån båtarna går till Tortuguro. Om ni väjer att ta bilen finns en bevakad parkering vid La Pavona. För mer detaljerad vägbeskrivning se www.tortuguerovillage.com

Det är svårt att ta sig från Tortuguero till La Fortuna/ Arenal med lokalbuss. Däremot finns det ett par företag som erbjuder shuttles från ca 50 dollar per person enkel väg.

Hälsningar

Jonas
Av Malinaa
23 apr. 2018 20:44
Tack för era svar. Mycket bra information. :-)
Och lite roligt med "bussfilmen" ;-)