Vietnamn - alla tips är välkomna - bröllop

Av Phoebe
3 jan. 2010 23:00
Visningar: 3315
Min pojkvän och jag skall resa till Vietnam i höst/vinter men det är första gången jag reser dit. Jag har varit i Thailand tre ggr i en månad varje gång och den här resan skall också vara i en månad.

Vilken tid är bäst att resa dit? Vi vill ha vackra stränder, god mat, vacker natur och upplevelser. Trekking, deras kultur, krigslämningar...ja det mesta helt enkelt. Vart skall man resa?

Dessutom hade vi tänkt att gifta oss på en strand. Är det någon som vet hur man går tillväga? Hindersprövning? Ambassaden?

Vi är mycket tacksamma för svar!
Av Trea
6 jan. 2010 17:13
Hej! Vi gifte oss i Vietnam för några år sen! Vi gifte oss på svenska ambassaden i Hanoi. Ambassadören genomförde vigseln, och de hade ordnat fint med blommor, champagne och snittar. Hindersprövning hade vi ordnat i förväg, det måste man göra. Om man ska gifta sig på en strand vet jag inte hur man gör. Men ni kan ju mejla till ambassaden och fråga!

Vietnam är ett avlångt land och olika delar passar olika bra olika tider på året. Man kan alltså åka till Vietnam när som helst på året, men det beror på vart i landet man ska. Jag tror att norra Vietnam kan vara lite kallt på vintern. På vissa ställen regnar det vissa tider på året. Ni får kolla upp vädret helt enkelt!

Vi har inte varit överallt i Vietnam, men två platser vi gillade var Halong bay och Hoi An. Halong bay är superfint för båtturer där man sover och äter på stora vackra tråbåtar. Hoi An är en mysig liten stad med mysiga restauranger, matlagningskurser, massor av skräddare, båtturer till öar och utflykter till hinduiska tempel. Kika gärna i vårt fotoalbum och hör gärna av dig om du undrar något mer!

http://www.reseguiden.se/forum/resor/vietnam-806
13 jan. 2010 00:59
i höst och vintern då är det i norra Vietnam lite kalt. Men jag får höras att år efter år det blir kallare och kallare i norra landet, t.e. på den här vintern blir det väldigt kalt i Hanoi, Halong Bukten och Sapa.

Under Nov, Dec, Jan brukar turister dra till PhuQuoc. Vädret där är superskönt.

Nha Trang och Hoi An är bland de andra vackra playor som ligger i mellan Vietnam.

Bröllop? Vet inte än hur det går till.

Vill ni ha det typiska vietnamiska bröllop eller svenska?

Kika på det här om ni vill se hur man har på sig på bröllopet.....

http://aodaingonhathuy.com/list.php?id=4

har det s bra!
Av Satguru
13 jan. 2010 01:03
Ja, jösses! Är det något ställe som kan vara kallt och fuktigt så är det Hanoi. Jag kommer ihåg hur vi frös på hotellrummet. För övrigt ett fantastiskt vackert land!
Av Channah
5 feb. 2010 21:12
Min sambo och jag ska gifta oss i Hanoi i juli och sedan tänkte vi åka ut till kusten, stränderna och båtturerna. Några tips på fina stränder i norr?
Av Moniqe
8 feb. 2010 09:32
Hej, håller med signatur Trea. Man måste ha hindersprövningen klar och bestämt tid på ambassaden för bröllop. När det gäller vigsel på en strand vet jag inte. Hör med ambassaden. Men ha vigseln på amassaden, trevligt (jag gifte mig där för länge sedan). Sedan kan ni åka till Ha Long Bay och ut med en djonk till öarna. Finns en ö som har en väldigt fin strand. Vädret är bra, i augusti kan komma en skur emellanåt. Men det är inget hinder. Varmt och skönt. Ta en tur upp till Sapa och bergsbyarna. Lycka till!