Phu Quoc

Av Elsbet
8 juni 2018 21:07
Visningar: 747
Hej,

Jag och min sambo planerar att resa till Phu Quoc på bröllopsresa i mars 2019. Vår dotter på 2,5 år kommer följa med. Vi planerar vara iväg 3 veckor och jag behöver lite råd...

Jag har tittat på att köpa en paketresa hos någon researrangör för att göra det lätt för oss och få ett direktflyg ner men inser att vi inte kommer vilja bo på samma hotell i 3v.

Vi vill att vår semester ska innehålla sol och bad och div utflykter som passar en 2,5 åring. Vi är inte intresserade att besöka storstäder nu när dottern är så liten. Är 3v för lång tid på ön även om man byter hotell?

Jag skulle uppskatta om ni kom med förslag på hotell. Vi brukar lägga mycket pengar på hotell för vi vill ha en bra standard. En fin pool + barnpool är ett måste. Ligger hotellet nära stranden är det ett plus.

Tacksam för svar!

Mvh,
Elisabeth
Av Nicken
9 juni 2018 12:08
Personligen tycker jag att tre veckor är ganska lång tid på en ö som Phu Quoc. Själv var jag där i två veckor och det var i längsta laget enligt mig (och sambo). Vi bodde på två olika hotell och hyrde motorcykel ca 4 dagar och det kändes klart tillräckligt för att uppleva ön. Det är inte överdrivna avstånd mellan sevärdheterna, kanske för att norra delen består av nationalpark.

Om man jämför kostnaden mellan att köpa en resa genom exempelvis TUI (flyg +hotell) med att köpa flygstol och hotell separat blir det senare ofta klart billigare, även om man väljer exakt samma hotell som TUI erbjuder. Själv valde jag att köpa flyg och hotell separat - prisskillnaden var för stor.

Bor man på Long Beach (vilket man ofta gör) är stranden inte speciellt långgrund, för barn är säkert Bai Sao mera badvänligt med sin långrunda strand. Bai Sao städas dock inte på samma sätt som Long Beach och är skitig på sina håll. Hade jag gjort om resan (har dock inte barn) hade jag sannolikt delat tiden mellan Long Beach och Ong Lang Beach och gjort utflykter till andra stränder och sevärdheter.

Jag ska försöka att inte upprepa vad jag skrivit om hotell i andra trådar, men jag uppskattade Brenta Phu quoc på Long Beach. Fräsch pool från slutet av 2017. Har dock ingen separat barnpool, men "plaskdel" för barn. 2-3 minuters promenad från stranden. Rummen är enklare men sängarna bra. Det fanns vissa smärre brister i servicen som regelbundet upprepades under vår vistelse (exempelvis tog personalen våra upphängda handdukar, men glömde ersätta med nya. Glömde fylla på toalettpapper etc). I stora drag helt ok, jag hade lätt kommit tillbaka. Tycker poolen och läget är tilltalande.
9 juni 2018 15:50
Håller med ovanstående talare. Gillar man chill och inte göra så mycket så är väl 3 veckor fine men vill man se och röra på sig lite skulle jag absolut åka till fastlandet också. 10 dagar på phu quoc är perfekt tyckte vi. Och, mitt bästa tips, bo INTE för långt ifrån doung dong. Det är där man vill strosa runt på kvällarna. Hittar man de lite finare hotellen på andra delar av ön är de ganska öde belägna. Då håller man sig till resorten på ett annat sätt.