Vi vill sola och bada nakna, var åker man då?

5 apr. 2009 20:49
Visningar: 16445
Vi vill åka till Hvar eller kanske Makarska, var bor man bäst, billigast och var är det finast stränder?

Tacksam för svar och tips :)
Av Homeros
5 apr. 2009 21:58 (redigerad)
Det var dumt...Tar tillbaka det..
Av Legusta
5 apr. 2009 22:25
Tråkigt svar jag kan istället rekommendera er att söka seriös information på "Peters nudist page" http://www.addicks.fsnet.co.uk/nat/ppage.htm
eller "Croatia Naturally " http://www.cronatur.com/index.htm
--------------------------------------------------------------------------------------------
- Sv. Petar (Peter) är en liten halvö i mitten av Makarska. Det fick sitt namn efter en 15:e-tals kyrkan St Peter. Idag finns det endast återstår av kyrkan. Halvön i dag fungerar som en stadsparken och en strand. Det har både textil-och Naturist avsnitt. Rocky Naturist beach med konkreta plateaus ligger 100m från fyren.

- Nugal, Tucepi - Naturist stranden. Den här stranden ligger öster om Makarska, strax före Tucepi stan.

- Baška Voda brukade vara en fiskare, jordbrukare och köpmän avvecklingsagent, och idag är det en modern Tourist Centre erbjuder en klar havet, vackra stränder med tallskog, quallity hotell och utmärkta restauranger. Pebble Naturist beach, strax utanför Baška Voda, vid södra änden av byn, efter "Oseka" beach bar. Det är en beklädnadsprodukter frivilligt stranden, men oftast används av naturists.

- Brela, ofta kallat "pärla Makarska Riviera", ligger 15km norr om Makarska. Och faktiskt, Brela har några av de vackraste, om inte de vackraste stränderna i Kroatien. Village utvecklas längs kusten, så att besökare kan gå av stränderna i Brela för nästan 8 kilometer.

Naturiststranden ligger mellan den västra delen av Brela's seaside promenade, där Jakiruša Restaurangen är belägen samt närliggande byn Pisak i Vrulja Cove. Vrulja cove är knappast tillgänglig längre längs kustområden spår efter en jordskredsseger (eller byggare förstöra tippas) ca 300m norr om Jakirusa restaurang. Den steepness och svagheten i JORDSKRED gjort härkomst / travers mycket farligt, även för erfarna vandrare och skär av tillgången till de första två stränder. Andra sätt är den väg som går via skogen några hundra meter ovanför stranden. För att komma dit med bil, om de viktigaste vägen mot Brela ta höger-nedåt på Sampion restaurang. Sedan kör i riktning mot Vrulja trough byn. Ta alltid högersvängar. Efter ca 5 min enhet hittar du själv på dirtroad vilket är ungefär 500 meter lång. I slutet finns en liten parkeringsplats. Efter att du kan ta den väg som nämns ovan. Du kan välja en plats för dig på en 5 km kust besöks oftast par och singlar. Det är en vild och fascinerande cove med de mest fantastiska och dramatiska natur och lite grus stränder. För att nå några av de vackra graveld stränder det bästa att göra är att hyra en båt i Brela.

Å andra sidan, som går söderut längs vägen till Baška Voda och sedan på ca 1km till slutet av de största stränderna du når en sista stranden café och därefter stränderna är blandade, men i Naturist i ca 300m (före nästa utväg stranden) . Access är lätt längs klippan vägen till caféet.

- Nimfa Naturist Beach nära "Nimfa" Hotel i Zivogosce söder om Makarska. Dole Naturist Beach nära västra slut "Dole" autocamp mellan Zivogosce och Igrane, och det är en av de mest populära nudist stränder i Makarska region.

- STIPANSKA - FKK (Hvar Naturist beach) Denna strand, belägen på ön Marinkovac del av Paklina skärgård, är reserverad för naturists, utrustad med duschar och en affär. Restaurang: Stipanska. En båt körs flera gånger om dagen från Hvar harbor.
Mlin stranden, bredvid den Stipanska stranden, ön Marinkovac.

- Nudist - auto camping, Glavica naturist beach. Auto camp nudistcampingplatsen nära Vrboska by med 2.5ha för omkring 420 Naturist gäster. "Nudist" är ett paradis för alla naturists med egen strand, liten restaurang, grocery shop, modern sanitetsgods och idrottsanläggningar i närheten av. Om du gillar windsurfing, denna camping är platsen för dig eftersom det inte bra vindar framför allt på eftermiddagarna. Nudist camping ligger tvärs Bol på ön Brac, vilket är en känd för vindsurfing.

- Mlaska - auto camping, Sucuraj. "Mlaska" camping (Naturist och textil avsnitt) är belägen 4km från byn Sucuraj i en sandig vik kallas Mlaska. Mlaska viken består av två vikar: Mala Mlaska och Velika Mlaska. I Mala Mlaska (Small Mlaska) Naturist del av lägret är belägen och i Velika Mlaska (Big Mlaska) textilvaror del. Båda delarna av lägret har en egen sandstrand (sjöfart fiskstim är sandig, konkreta plattformar på stranden), perfekt för barn. Lägret har sanitetsrengöringsmedel, elförbindelser och restaurang. Inom textil-sidan finns det också några bungalows.

Camping är öppen från 1 maj till 30 oktober. Singlar är välkomna.
INF medlemmar ges 5% rabatt. Inträdesavgiften för de som inte är gäster i lägret och vill besöka för en dag debiteras 1 euro per person och 2 euro per bil - 2003 pris. http://www.mlaska.com

Källa: http://www.cronatur.com
6 apr. 2009 09:51
Vi har jättefina stränder(även nudist) här nere i skåne-de är faktiskt i världsklass.
men nakenbadet får nog vänta till sommaren..:-)
5 maj 2009 12:52
Min erfafarenhet är att det inte finns någon badstrand i södra Kroatien där det inte förekommer nakenbad. Vill man slippa naket så får man byta land. Jag gillar friheten var och en gör som man själv vill, byxor på eller av ingen bryr sig.